Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov, ribolov i ekologija
  • 23.09.2022. 10:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Međunarodni sajmovi "Lorist" od 28. septembra do 2. oktobra

U pet dana 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova izlagači će ponuditi raznoliku lovačku i ribolovačku opremu, vozila, oružije i municiju, a u okviru Sajma ekologije biće organizovane edukacije i radionice, a izloženi organski i reciklirani proizvodi.

Foto: Facebook/Lorist sajam
  • 165
  • 24
  • 0

Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije biće održani od srede, 28. septembra do nedelje, 2. oktobra na Novosadskom sajmu. Nastupiće oko 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, BiH i Austrije. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta biće organizovane stručne aktivnosti, radionice, edukacije, a izlagači najavljuju i brojne zanimljivosti, takmičenja i atrakcije.

"Svakako da smo se potrudili da ovogodišnji LORIST bude kvalitetan i da zainteresuje naše posetioce. Lovci znaju da je u toku priprema pred lovnu sezonu koja uskoro počinje, tako da je ovo idealan trenutak da se opreme po specijalnim sajamskim popustima i pogodnostima koje naši izlagači nude. U okviru Sajma ekologije, biće napravljeno Reciklažno ostrvo, koje će poslužiti kao jedan vid edukacije za najmlađe", rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Šta čeka posetioce?

U pet dana 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova izlagači će ponuditi lovačku i ribolovačku opremu i pribor, specijalizvanu odeću, obuću i opremu za boravak u prirodi najpoznatrijih svetskih proizvođača, oružje, municiju...Izlagači, takođe donose uređaje za praćenje pasa, ogrlice za dresuru pasa, ručne i unikatne vabilice za lov, kompletnu sekciju ručnih uređaja za snalaženje u prirodi, sonare za pecanje. Posetiocima će biti ponuđena i ATV vozila i motori, skuteri, prikolice, čamci.

Za svakoga po nešto

Na Sajmu lova i ribolova učešće su potvrdili i oni koji u Srbiji gazduju i koriste šume, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima, bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. Tako neće izostati ni Vojvodinašume, Lovački savez Srbije, Lovački savez Vojvodine, Banjalučki sajam, Lovački savez Republike Srpske, Ribolovački savez Vojvodine, Nacionalni park Fruška Gora...

Trofeji krupne divljači

U Hali "Master" Novosadskog sajma biće urađena postavka trofeja krupne divljači, koja će imati skoro identičan izlagački koncept predstavljanja trofeja krupne divljači, predatora i krupnih zveri Srbije, kao onaj kojim je predstavljena Republika Srbija na Svetskoj izložbi trofeja ONE WITH NATURE, održanoj 2021. godine u Budimpešti. Lovna fauna Srbije će biti predstavljena izložbenom postavkom od 620 trofeja, a raznolikost biodiverziteta naše zemlje biće predstavljena sa više od 50 dermopreparata krupne divljači.

Na Sajmu lova i ribolova će se govoriti o stanju ribljeg fonda, reka, posledicama suša, zakonima, borbi protiv ribokradica... Jedna od tema je i afrička kuga kod domaćih, ali i divljih svinja, na koju će pažnju skrenuti Evropska agencija za bezbednost hrane.

Organski i reciklirani proizvodi

Fokus ovogodišnjeg Sajma ekologije je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada. Tim povodom se za najmlađe učesnike, ali i sve odrasle zainteresovane za temu, spremaju edukacije i radionice, kvizovi kao i aktivnosti koje stavljaju akcenat na ekološke teme i zaštitu životne sredine.

Pres konferencija povodom Sajmova (foto: Novosadski sajam)

U izlagačkom delu posetioce dočekuju organski poljoprivredni proizvodi, proizvodi od recikliranog materijala, lukovice i seme cveća, sadni materijal, lekovito bilje, čajevi, preparati na bazi lekovitog bilja, proizvodi od biljaka, proizvodi od kože...

Poklon igra

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama, Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima organizovao Poklon-igru sa vrednim nagradama.

Cena pojedinačne karte je 350 dinara. Ulaznice za kolektivne posete (najmanje 15 osoba), kao i one za kolektivne posete đaka i studenata, penzionere i decu od sedam do 12 godina koštaju 300 dinara. Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu sa brojem posetilaca - na memorandumu udruženja, zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Radno vreme sajmova od 28. septembra do 1. oktobra je od 10 do 19 časova. U nedelju, 2. oktobra radno vreme za posetioce biće od 10 do 17 časova.

Program sajmova možete preuzetu u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Sajam lova i ribolova Sajam ekologije Lorist Novosadski sajam Oprema za lov Riblji fond Afrička kuga svinja Selekcija otpada


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu