Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neformalni sastanak
  • 02.09.2020. 10:30

Ministrica Vučković u Koblenzu zatražila ranije isplate avansa poticaja

U njemačkom Koblenzu održan je neformalni sastanak ministara poljoprivrede i ribarstva EU.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/ poljoprivreda.gov.
  • 430
  • 115
  • 0

Ranije isplate avansa te jaču podršku lokalnim i regionalnim lancima opskrbe, zatražila je Marija Vučković na neformalnom sastanku ministara poljoprivrede i ribarstva EU u njemačkom Koblenzu. 

Naime, ministrica poljoprivrede i državni tajnik Tugomir Majdak boravili su od nedjelje, 30. kolovoza do utorka, 1. rujna na sastanku kojeg je organiziralo njemačko Savezno ministarstvo za hranu i poljoprivredu u okviru šestomjesečnog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Kako se navodi u priopćenju, razgovaralo se o naučenim lekcijama proizašlim iz pandemije bolesti uzrokovane virusom COVID-19 u području poljoprivrede i prehrambene politike, a glavna tema bila je dobrobit životinja na razini EU. Okupljeni ministri razmijenili su mišljenja i o budućoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, duljini primjene prijelaznih pravila ZPP-a te o optimalnom mehanizmu korištenja sredstava za oporavak ruralnih područja.

Sastanak ministara poljoprivrede EU: Što smo naučili u COVID-19 pandemiji?

Uz ranije isplate avansa i jaču podršku lokalnim i regionalnim lancima opskrbe, kao ključnim opskrbljivačima hranom u situacijama poremećaja tržišta, ministrica Vučković je zatražila i povećanje intenziteta potpore za nedostatnu logističko-distribucijsku mrežu te je pisanim putem priložen konkretan prijedlog pravnog rješenja brzog korištenja Fonda za oporavak ruralnih krajeva.

"Kolegama ministrima sam predstavila naš prijedlog učinkovitog mehanizma korištenja sredstava koji su planom oporavka EU sljedeće generacije namijenjeni financiranju ruralnog razvoja. Prilično je jasno što se od nas, kreatora poljoprivredne politike, očekuje, a na nama je da ispunimo ta očekivanja i osiguramo budućnost europske poljoprivrede i europskih poljoprivrednika“, izjavila je Vučković u Koblenzu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Marija Vučković Neformalni sastanak Ministri poljoprivrede Isplate Avans Dobrobit životinja Njemačka


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]