Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Inovatora Hrvatska
  • 30.04.2015. 15:05

Mladi u poljoprivredi - glavna tema Agro Arce

Od 8. do 10. svibnja u Gradu Trilju, u Sportskoj dvorani Trilj, posjetite 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji!

  • 437
  • 19
  • 0

Kakva su iskustva mladih i imaju li oni perspektivu u poljoprivredi, odgovorit će cjelodnevna konferencija o ulozi mladih u ovoj gospodarskoj grani koja će se održati 9. svibnja u sklopu skorašnjeg Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji - AGRO ARCA.

Na konferenciji će biti održano niz predavanja i radionica namijenjenih mladima poljoprivrednicima, ali i svima koji svoj interes nalaze u ovoj gospodarskoj grani. Zrinka Filipović Dermit predstavit će organizaciju YPARD Hrvatska, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika AGRO Jan Marinac govorit će o mladima u agrobiznisu, dok će Trokut mladih Kaštela predstaviti svoj zanimljiv projekt "Stari uče mlade". O uključivanju mladih u eko poduzetništvo kroz Europski socijalni fond govorit će Jelena Petrov iz razvojne agencije RERA SD, dok će Bojana Markotić Krstinić iz LEADER mreže Hrvatska održati predavanje na temu LEADER/CLLD integrirani teritorijalni razvoj ruralnih područja vođen od lokalne zajednice.

O mjerama za mlade u Programu ruralnog razvoja 2014. - 2020. govorit će Tugomir Majdak, pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije, a o financiranju projekata Goran Jeras iz Zadruge za etično financiranje. Kao primjeri dobre prakse predstavit će se neki od najuspješnijih hrvatskih LAG-ova, LAG Adrion i LAG Vallis Colapis, ali i mladi poljoprivrednik Andrija Ribičić iz Šestanovca, jedan od najvećih uzgajivača magaraca i autohtonog dalmatinskog goveda buša. Svoja iskustva podijelit će i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Burza hrane.

Konferencija Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive dio je programa ovogodišnjeg poljoprivredno-prehrambenog sajma AGRO ARCA koji će se od 8. do 10. svibnja održati u Trilju.

"Od prve godine održavanja, na sajmu AGRO ARCA nastojimo potaknuti rasprave na teme važne za razvoj poljoprivrede u Republici Hrvatskoj i podići svijest o važnosti uvođenja inovacija i inovativnih poslovnih modela u ovu granu gospodarstva. Upravo će zato ključna tema ovogodišnjeg osmog izdanja sajma biti uloga mladih u razvoju poljoprivrede koji su otvoreni za nove ideje i inovacije", kaže Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske koja je uz Grad Trilj organizator događanja.

Ovaj osmi Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Suorganizatori sajma su Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a partneri Javna ustanova RERA SD za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska gospodarska komora - Komora Split, Međunarodna federacija nacionalnih organizacija inovatora, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO te YPARD Hrvatska. Suradnička institucija je Centar za certificiranje halal kvalitete.


Povezana biljna vrsta

Uzgoj magaraca

Uzgoj magaraca

Sinonim: - | Engleski naziv: Donkey breeding | Latinski naziv: -

- Više [+]

Tagovi

Agro Arca Udruga Inovatora Hrvatska YPARD Hrvatska Jelena Petrov Zrinka Filipović Dermit Jan Marinac HUMP Agro Andrija Ribičić Burza hrane Uzgoj magaraca Uzgoj buša Mladi poljoprivrednici Kolinda Grabar Kitarović Vojislav Raušević

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.