Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 18.07.2022. 13:30
  • Osječko-baranjska, Čepin

Mojzeš i Sklizović najbolji su orači u Osječko-baranjskoj županiji

Sparina, vrućina, prašina, tvrdo tlo koje jedva da je malo poškropila kiša noć prije, ništa im to nije smetalo za upravljačima jakih traktora.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 964
  • 207
  • 0

Kverneland, Lemken, Rabe, Vogel noot i drugi plugovi bili su u prvom planu 17. natjecanja u oranju Osječko-baranjske županije. Na polju u Čepinu, neki su bili ravnjaci, neki pak premetnjaci i svi su bez problema orali njivu Tomislava Leke.

Cilj je bio prezentirati svoje znanje, ali i pokušati osvojiti titulu najboljeg u jednoj od dviju kategorija. I ovoga puta su to dva mlada poljoprivrednika, no i iskusna orača i natjecatelja bez obzira na mladost. Sparina, vrućina, prašina, tvrdo tlo koje jedva da je malo poškropila kiša noć prije, ništa im to nije smetalo za upravljačima jakih traktora.

Najbolji su orači Osječko-baranjske županije Mihael Sklizović iz Rakitovice u kategoriji pluga ravnjaka i Stjepan Mojzeš iz Podgorača u kategoriji pluga premetnjaka. Na ovom natjecanju uz cestu Čepin – Ivanovci na 17. po redu natjecanju u oranju ove županije okupilo se 11 orača. Dvojica najboljih ove će godine predstavljati ovu županiju na državnom natjecanju u listopadu, a koje će se održati u Prelogu.

Revijalno je na ovom natjecanju orao i Zrinko Miličić iz Radikovaca koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstu u oranju u Irskoj. Zrinko će u ovu zemlju na prestižno natjecanje u rujnu ove godine. 

Općina Čepin, Županijska Udruga natjecanja u oranju, Hrvatska udruga za organizaciju orača, kao i Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Osječko-baranjska županija i Općina Čepin odradili su odličan organizacijski posao.

Izložba rukotvorina, kao i starih traktora i vozila bile su popratne manifestacije, dok su sjemenarske kuće imali svoje štandove na kojima su prezentirali proizvode koje nude za naredne sjetve svojim poljoprivrednicima. Svi oni su naime i darivali sudionike natjecanja, kao i pobjednike. Tvrtka Jerković d.o.o. održala je i prezentaciju u radu svojih traktora marke Claas te priključaka Horsch. Goste su zabavljali članovi KUD-a Leopold.


Fotoprilog


Tagovi

Čepin Orači Mihael Sklizović Osječko baranjska županija


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]