Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostar 2019
  • 15.12.2018. 16:30

Mostarski sajam jača poziciju saradnjom sa Kinom

"Ne treba posebno naglašavati koliko je ogromno kinesko tržište značajno. Uz to, kinesko partnerstvo jača ulogu i poziciju Mostarskog sajma i potvrda je da znamo da odgovorimo najvećim izazovima kada su u pitanju organizacije manifestacija na visokom nivou", ističe Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma.

Foto: Mostarski sajam
  • 149
  • 6
  • 0

Međunarodni sajam privrede u Mostaru - Mostarski sajam, jedna je od najznačajnijih i najposećenijih privrednih manifestacija u regionu. Održaće se od 9. do 13. aprila 2019. godine, po 22. put. 

Zemlja partner je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj ekonomskoj izložbi. Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je poslednju deceniju izrazito prisutna na Mostarskom sajmu. Posebno se to odnosi na poslednje tri godine, kad su se kineski izlagači na sajmu predstavili sa svojim najjačim privrednim subjektima iz sveta računarstva, informacionih tehnologija i energetike. 

NR Kina i Mostarski sajam zajedno su organizovali nekoliko važnih međunarodnih događaja. Vlada NR Kine i Veće ministara BiH prepoznali  su Mostarski sajam kao idealno mesto za održavanje Summita 16+1 ("Jedan pojas - jedan put") 2017. godine, na kojoj su učestvovali predstavnici 16 zemalja Jugoistočne Evrope i NR Kine. Prošle godine je u sklopu ovoga projekta, organizovan vrlo uspešan Sajam poljoprivrednih proizvoda i vina "16+1"

Mostarski sajam će obogatiti ekonomsku scenu Bosne i Hercegovine i regiona

Dalfina Bošnjak: Na sajmu će kineski privrednici biti zastupljeni u velikom broju

Organizacija spomenutih događaja, rezultovala je partnerstvom koje je kruna saradnje Mostarskog sajma i NR Kine u 2019. godini.

"Ponosni smo i srećni što je NR Kina prihvatila partnerstvo sa našim Mostarskim sajmom, što nam puno znači gledano sa više aspekata. Ne treba posebno naglašavati koliko je ogromno kinesko tržište značajno za BiH. Uz to, kinesko partnerstvo jača ulogu i poziciju Mostarskog sajma i potvrda je da znamo da odgovorimo najvećim izazovima kada su u pitanju organizacije manifestacija na visokom nivou. Zato sa pravom očekujemo da će na 22. Mostarskom sajmu 2019. godine, kineski privrednici biti zastupljeni u velikom broju, što će rezultovati jačanju dve privrede. Posebnu zahvalnost dugujemo ambasadorki NR Kine u BiH Chen Bo, koja se potvrdila kao osvedočeni prijatelj Mostarskog sajma i BiH", istakla je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne delatnosti

Uz NR Kinu, na 22. Mostarskom sajmu očekuju izlagače iz još oko 30 zemalja sveta i iz svih oblasti privrede. Naime, sajam u Mostaru je izložba opšteg tipa i na njoj se tradicionalno predstavljaju privredni subjekti iz skoro svih grana privrede, od kojih prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne delatnosti, zatim elektroindustrija i IT sektor. Sastavni deo Mostarskog sajma su i njegove dve tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promovišu autohtona domaća vina i turistička ponuda, te Sajam knjige i grafičke industrije.

Sajam je mesto za održavanje bilateralnih političkih razgovora, privrednih konferencija, skupova, prezentacija i gastronomskih takmičenja. Pored poslovnog dela, sastavni deo sajma čine i kulturno-zabavni sadržaji.  

Mostarski sajam 2019. ponovno će oživeti grad na Neretvi, koji za vreme sajma posete desetine hiljada gostiju, dati novi podsticaj preduzetnim ljudima u sklapanju novih poslovnih aranžmana i partnerstava i obogatiti privrednu scenu Bosne i Hercegovine i regiona.

Mostarski sajam u brojkama

  • 22 godine duga tradicija
  • 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora 
  • 2 paviljona
  • 700-800 izlagača
  • 30 zemalja sveta
  • 50.000 posetilaca
  • 300 akreditiranih novinara

Za sve posetioce osiguran je veliki parking prostor, pogodnost je blizina špedicije, aerodroma i magistralnih puteva, a ono što ga čini vrlo uspešnim je na stotine potpisanih ugovora o saradnji

10% popusta za rane prijave

Ukoliko želite da iskoristite 10% popusta prijavom do 31.12.2018., molimo Vas da popunite obrazac u nastavku:


Tagovi

Mostarski sajam Dalfina Bošnjak NR Kina Chen Bo Partner 16+1 Prijava


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/