Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 22.04.2016. 16:30

Na Novosadskom sajmu i prikaz traktora u radu

Ovogodišnji 83. međunarodni Poljoprivredni sajam održava se od 14. do 20. svibnja. Kao dio programa najimpozantnija će biti izložba poljoprivredne mehanizacije.

  • 1.349
  • 153
  • 0

Ovogodišnji 83. međunarodni Poljoprivredni sajam održava se od 14. do 20. svibnja na prostoru Novosadskog sajma. Novost ovogodišnjeg sajma je prikaz traktora i priključnih strojeva u radu.

Direktor sektora za komercijalne poslove Novosadskog sajma Nebojša Drakulić kaže da će se tako upoznati sa najnovijim dostignućima svjetskih brendova na području pogonskih poljoprivrednih strojeva, kombajna, priključnih strojevai opreme.

"Više od 50% ukupnog otvorenog prostora na sajmu bit će pokriveno poljoprivrednom mehanizacijom. Kada se tome dodaju pogodnosti za kupovinu mehanizacije koje je najavilo Ministarstvo poljoprivrede, vjerujem da će veliki broj poljoprivrednih strojeva koji će biti izložen na sajmu pronaći svoj put do kupca", kaže Drakulić.

Prikaz traktora u radu će biti na teretnom ulazu broj 2 odmah iza dezo barijere. Svi zainteresirani izlagači će na tom mjestu moći prikazati strojeve u radu što će vjerojatno pomoći poljoprivrednicima da se odluče za njihovu kupovinu.

Mišković
Đorđe Mišković

Generalni tajnik uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković je govorio i o IPARD programu.

"Očekujem da prvi natječaji budu raspisani na jesen. Od 650.000 domaćinstava, 18.000 ima veću površinu zemljišta od 20 hektara. Oni su ciljna grupa za kupovinu traktora. Njih 10.000 je prezaduženo tako da nam ostaje 8.000 onih koji eventualno mogu konkurirati za novac iz IPARD programa.

Za četiri godine iz tog programa će se pomoći kupovina 400 traktora, tj. 100 godišnje. S obzirom na to da se godišnje kod nas proda 1.000 novih traktora, to je tek 10-ti dio", konstatuje Mišković.

Agropanonka i ove godine nagrađuje

I ove godine Agropanonka će nagrađivati u nagradnoj igri na Poljoprivrednom sajmu. Već 16-i put. Sretnog posjetitelja očekuje traktor Belarus 422. Generalni direktor Dragoljub Švonja navodi da kompanija Belarus ove godine bilježi 70 godina rada i da je svaki 9-i traktor na svijetu proizveden u toj kompaniji.

"Većina traktora koje prodajemo su prilagođene cijenom i kvalitetom našem tržištu. Belarus proizvodi i traktore od 300 i 350 konja, točkaše i gusjeničare koji neće biti izloženi na sajmu. Oni su skuplji i nisu atraktivni našim kupcima. Ove godine ćemo predstaviti vinogradarske traktore od 11, 13 i 25 KS, kao i traktore za voćarstvo i vinogradarstvo koji do sada nisu bili predstavljani", kaže Švonja.

Švonja
Dragoljub Švonja

Cijene ulaznica za Poljoprivredni sajam ostaju iste, dakle, pojedinačne su 500 dinara, grupne 350, a umirovljenici, vojnici i djeca će za ulaznicu morati izdvojiti 200 dinara.

Novost na Poljoprivrednom sajmu je besplatan bežični internet i mobilna aplikacija u krugu Novosadskog sajma. Posjetitelji će pomoću nje moći pretraživati izlagače po robnim grupama ili nazivu kompanije, ali i da se lakše snalaze na prostoru Sajmišta, uz upotrebu mobilnog telefona, tableta ili laptopa.

Što ćemo vidjeti od mehanizacije?

Nоsitelj Izložbe poljoprivredne mehanizacije na Poljoprivrednom sajmu je Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije u Novom Sadu, koje čine: Agrimatco, Agrovojvodina - Mehanizacija, Agroglobe, Agromehanika AC, Agropanonka, Agrotech PMD, Agrouniverzal, Agro Cesla, Almex, Delta Agrar, Inter Agrar SRB, ITN Group, Jugometal, Kosa trejd, Masferg Agro Mehanizacija, Milurović Komerc, Res Trade International i Titan Machinery.

Suvremena poljoprivredna mehanizacija, rezervni dijelovi i oprema bit će predstavljeni i na štandovima ostalih domaćih tvrtki, ali i izlagača iz Italije, Češke, Kompanija Agroglobe će predstaviti brendove proizvođača New Holland, Kuhn, Fantini, Marani, Valley.

Najjeftiniji stroj izložen na njihovom štandu bit će rasipač marke Kuhn model 19.1 M za 3.500 eura, bez PDV-a, dok će naskuplji biti New Holland kombajn model CR7.90 koji će koštati 250.000 evra + PDV. Po cijeni nižoj za čak 20.000 eura od one u redovnoj prodaji, na Sajmu će prodavati New Holland kombajn TC5080, koji sa sajamskim sniženjem iznosi 105.000,00 eura + PDV. Veliku pažnju posjetitelja privući će i kombajn model CR7.90 koji je i dalje prvi u Guinnessovoj knjizi rekorda, prema najvećem učinku u vršenju žita.

Na sajmu će biti i Guinnessov rekorder

Agropanonka koja je osigurala nagradu, traktor Belarus 422, u nagradnoj igri Novosadskog sajma i ove godine predstavlja Belarus i Mahindra traktore. U ponudi će biti i traktorske gume Belshina, Mabanol ulja, priključni strojevi Alpler i sijačice marke Lida, utovarivač Ferro-Flex, daske za snijeg, originalni rezervni dijelovi za Belarus traktore, tifoni marke Irtec. Najjeftiniji Belarus koji Agropanonka izlaže je MTZ-622 po cijeni 18.490 eura, dok će najskuplji biti 69.900 eura, model MTZ-2022.4.

Najjeftinija Mahindra je 475 DI bez kabine (42ks), a sa popustom će stajati 11.000 eura. Najskuplji model Mahindre bit će 8560 4WD sa kabinom (83ks), a na Sajmu će biti i traktori od 25 do 360 KS proizvođača Yto, Fendt, Zetor, Valtra, kombajni Fendt, komunalni strojevi, prikolice Pronar, plugovi, tanuirače, gruberi, sjetvospremači, sijačice, kombinirani strojevi Lemken, prednji traktorski utovarivači Stoll, telehendleri Dieci i rezervni dijelovi dio su izložbenog asortimana Agrovojvodine Mehanizacije.

Širok raspon strojeva

Fendt traktore i kombajne izlaže i Inter Agrar, koji će u ponudi imati i traktore Valtra, razne priključne strojeve, prikolice, cisteme za navodnjavanje, adaptere za kombajne, kolica za hedere i adaptere za suncokret, navigacijske sustave i mulčere. Najjeftiniji primjerak na štandu bit će uređaj za navigaciju Topcon X14 console 1.500 eura, a najskuplji stroj Fendt 1050 Vario 432.000 eura.

ITN group izlaže mašine za pripremu stočne kabaste hrane Krone, Manitou teleskopski utovarivač, Hardi prskalice, Grimme mašine za krumpir, Kongskilde strojevi za ratarsku proizvodnju, Joskin rasturače stajnjaka, cisterne za osoku, prikolice, AG Leader gps oprema za preciznu poljoprivredu i softver koji se prilagođava potrebama farmera, Beinlich tifone i ostalu opremu za navodnjavanje, prikolice, opremu za farme.

Više od 100 poljoprivrednih strojeva predstavit će Kompanija Almex. I ove godine najveći i najskuplji, na njihovom štandu, bit će kombajn za vađenje repe HOLMER T3. Prošle godine cijena na Sajmu je bila pola milijuna eura i bio je najskuplji eksponat.
Masferg Agro Mehanizacija izložit će široku ponudu traktora Massey Ferguson snage od 80 do 370 KS. U ponudi su i univerzalni žitni kombajni proizvođača Massey Ferguson i Sampo, kao i priključna mehanizacije renomiranih svjetskih proizvođača Kuhn, Vaderstad i Alpego.

Plugovi, rasipači, prskalice, sijačice

Pored strojeva, biće izloženi i teleskopski manipulatori - telehendlere JCB. Najskuplja od izloženih je žitni kombajn BETA 7370. Tvrtka RTI, eksluzivni uvoznik, distributer i serviser za svjetski poznatu marku poljoprivrednih strojeva i opreme John Deere, kraj traktora i kombajna, u ponudi ima i strojeve za održavanje travnatih površina i obavljanje komunalnih djelatnosti.

Na Poljoprivrednom sajmu će predstaviti i proizvodne linije kompanija: Pottinger, Sfoggia, Zanon, Geringhoff, Zurn, Grasdorf, Degenhart, Einbock, Nardi, Quicke, Pakelo, Maotoil, Gedore, Bosch, Carolus.

Zastupnik Steyr traktora za tržište Srbije, AgroTECH predstavit će četiri modela traktora: 4095 Kompakt HI LO, 4115 Multi, 6165 CVT i 6270 Terrus CVT - najbolji traktor 2016. godine u svojoj Titan Machinery je novi generalni distributer poznatog svjetskog proizvođača poljoprivredne mehanizacije Kverneland.

Ponuda obuhvata širok spektar plugova, rasipača, prskalica, sijačica, i strojeva za obradu zemljišta. Kako bi omogućili što većem broju poljoprivrednika da kupuju kod njih, cijene su u rasponu od 3.000 eura, koliko koštaju Kverneland plugovi, pa do 300.000 eura, koliko treba izdvojiti za najnoviji Case IH kombajn, Axial Flow 9240.


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Agrarni novinar 15 godina. Objavljuje u tiskanim i elektronskim medijima u zemlji i regiji. Nositelj više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]