Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 48. Sajam i izložba zagorskih vina
  • 07.06.2015. 13:00

Na ocjenjivanju najbolja zagorska vina!

I ove će godine na Bedekovčanskim jezerima ljubitelji dobre kapljice biti u mogućnosti kušati najbolja zagorska vina

  • 166
  • 11
  • 0

U Zagorju će se ovoga lipnja moći probati najbolja i najnagrađivanija hrvatska vina. Naime, na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini 12. i 13. lipnja 2015. godine bit će održan 48. Sajam i izložba zagorskih vina.

Tako će posjetitelje u srcu Zagorja, području bogate vinogradarske tradicije, očekivati 70-tak uzoraka vrhunskih zagorskih vina

Cilj ove, skoro pola stoljeća stare manifestacije, jest okupljanje vinogradara i vinara iz cijele Krapinsko-zagorske županije kako bi prezentirali i promovirali svoja vina te predstavili postignuća u dosadašnjim berbama. Također, predstavit će se i njihova najnovija dostignuća u tehnologiji vina i vinskoj industriji.

Na ocjenjivanje pristigao 71 uzorak vina

Na ovaj način Kraponsko-zagorska županija želi potaknuti povećanje konkurentnosti zagorskih vinara te uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu cijele Hrvatske.

Ovom sajmu i izložbi tradicionalno prethodi ocjenjivanje vina u svim aktivnim udrugama vinogradara i vinara Zagorja.

Dana 16. svibnja 2015. godine organizirano je zaprimanje uzoraka vina za ocjenjivanje te je na ocjenjivanje pristigao 71 uzorak.

Nakon klimatski nepovoljne godine ovaj je rezultat bio očekivan, iako, mora se priznati, prošle je godine uzoraka bilo više.

Vinogradarstvo kao dio povijesnog naslijeđa Zagorja

Prošle je godine pak na ocjenjivanje pristiglo 98 vina, a sajam je otvorila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, prilikom čega je naglasila:

"Uzgoj vinove loze i vina u Zagorju dio je kulturnog i povijesnog nasljeđa, a u svaku vinsku kapljicu utkani su trud, znanje i ljubav. Čestitam zagorskim vinarima na svim dosadašnjim uspjesima i ne sumnjam da će oni biti još veći."

Organizatori ove manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. Partneri na projektu su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Udruga Bilikum Bedekovčina, HGK - Županijska komora Krapina i Savjetodavna služba.

Za posjetitelje i ove je godine organiziran bogat zabavni program uz tamburaške sastave, vožnje kočijom oko jezera te nagradne igre, a detaljan program dostupan je ovdje.


Tagovi

Snježana Španjol Bedekovčanska jezera Hrvatska vina Zagorska vina 48. Sajam i izložba zagorskih vina Krapinsko-zagorska županija Ocjenjivanje vina Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.