Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječka tržnica
  • 28.06.2020. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Na osječkoj tržnici dodijeljeni certifikati Proizvodi hrvatskog seljaka

Već dvanaestu godinu, Tržnica Osijek u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom provodi evaluaciju i certifikaciju svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: YouTube / Print Screen
  • 146
  • 6
  • 0

Na Glavnoj osječkoj tržnici održana je podjela certifikata Proizvodi hrvatskog seljaka kao i prezentacija zdravih proizvoda koji su u punoj raskoši boja, okusa i mirisa oživili nakon gotovo 100 dana pustoši Eko trg.

Naime, već dvanaestu godinu, Tržnica Osijek u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom provodi evaluaciju i certifikaciju svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji svoje proizvode prodaju na području Osječko – baranjske županije, ali i isključivo na osječkim tržnicama.

"Dodijelit ćemo 77 novih certifikata i posebno mi je drago što je gotovo polovica certificiranih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Osijeka“, rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Bogat program sezonskog voća

Ovom prigodom predstavljen je i bogat program sezonskog voća kao što su to jagode, maline, višnje i trešnje, a svi posjetitelji mogli su kušati razne kolače, sokove i smoothie od njih. Osim samih proizvođača, svoj su slatki program predstavili i učenici Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek.

"Na štandu prodajemo višnje, trešnje, vinski i jabučni ocat i lavandu. U ponudi također imamo džemove, a tijekom sezone prodajemo jabuke, kruške, šljive i breskve. Sve je to učenički rad uz pomoć profesora i mentora“, pojasnila je učenica Petra Sušac

Direktor Tržnice Igor Medić zahvalio je svim proizvođačima koji su sudjelovali  u prezentaciji gdje su posjetitelji imali priliku saznati više o zdravim proizvodima i zdravoj prehrani te možda otkriti i neke nove okuse. 

"Imamo i našu novu kuharicu s 52 zdrava recepta, a ono što s ponosom želimo istaknuti je da su ovih 77 OPG-a koji su dobili certifikat i koji na osječkim tržnicama prodaju svoje proizvode, stvarno proizvođači što smo utvrdili u suradnji s agronomima“, zaključio je Medić.

Više o temi možete pogledati ovdje:


Tagovi

Osječka tržnica Certifikat Zdravi proizvodi Eko trg Poljoprivredna i veterinarska škola Kuharica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer