Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbana džungla
  • 17.03.2023. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Naučite više o urbanom vrtlarenju uz besplatnu razmjenu sjemena i radionice meda

Festival Urbana džungla u organizaciji Zelenog inkubatora održat će se u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Zelenom inkubatoru i klubu Botaničaru.

Foto: Depositphotos/ChiccoDodiFC
  • 1.222
  • 101
  • 0

Urbana džungla naziv je festivala koji će se u organizaciji Zelenog inkubatora iz Zagreba održati u subotu, 25. ožujka u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, Zelenom inkubatoru i klubu Botaničaru.

Cilj festivala koji traje od 9.30 do 17 sati  je promovirati uzgoj hrane u gradu, hiperlokalnu proizvodnju, kratke lance opskrbe, osvještavanje zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu.

Ujedno će, kako najavljuju, besplatno održati razmjenu sjemena, radionice meda, fine hrane te nekoliko botano toura. Bit će dodijeljena i nagrada za promicanje urbane džungle. 

Prijava na radionicu/događanje je do 20. ožujka, a možete to učiniti ovdje

Partneri su ZMAG – Zelena mreža aktivističkih grupa, Botanički vrt PMF-a u Zagrebu i klub Botaničar.


Tagovi

Urbana džungla Festival Urbano vrtlaranje Razmjena sjemena Uzgoj hrane u gradu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]