Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPA
  • 21.05.2018. 14:00

Ne propustite 14. savjetovanje uzgajivača svinja

U sklopu savjetovanja održat će se dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti.

Foto: Pixabay/RoyBuri
  • 1.100
  • 119
  • 0

Već XIV. savjetovanje uzgajivača svinja u RH, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske održat će se od 29. do 30. svibnja 2018. godine u Đurđevcu (hotel "Picok"). 

"Cilj savjetovanja je prvenstveno edukacija i informiranje uzgajivača svinja, ali i stručnjaka iz različitih područja svinjogojstva kao što su: uzgoj i selekcija, držanje i hranidba svinja, zakonske legislative, ruralni razvoj, preventiva i zdravstvena zaštita, tehnologija proizvodnje, kvalitete svinjskog mesa, mesa hrvatskih farmi kao i ostalih aktualnih tema. Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, stručnjaci Hrvatske poljoprivredne agencije, te sami uzgajivači kroz vlastiti primjer i kroz korisne savjete i razmjene iskustava. Temeljem prijašnjih iskustava, zaključak je da je savjetovanje središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, razmjene iskustava unutar samih proizvođača, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, kao i unaprjeđenja poslovnih odnosa", stoji u najavi HPA. 

Predavanja će pokriti najvažnija područja s naglaskom na razvoj svinjogojske proizvodnje, iskoristivosti nacionalnog  i različitih hibridnih programa u cilju povećanja populacije kao i vlastite samodostatnosti.

"Ove godine ćemo predstaviti i nekoliko novosti: održat će se dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti. Osim panel diskusija sa aktivnim sudionicima uzgajivača i struke, održat će niz stručnih predavanja kroz aktualnosti iz različitih područja svinjogojske proizvodnje", zaključuje se u priopćenju.

Pozivnicu i program pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

HPA Savjetovanje Savjetovanje uzgajivača svinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]