Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 13.02.2014. 11:49

Nove poslovne prilike

Posjet sajmu Fieragricola otvorio je mogućnost za susrete i razgovore s mnogobrojnim izlagačima poljoprivredne mehanizacije o mogućoj poslovnoj suradnji i proizvodnoj kooperaciji s članicama Klastera poljomehanizacije

  • 426
  • 41
  • 0

Na poziv tvrtke MŽ Consulting & Fairs direktor Klastera poljomehanizacije mr.sc. Željko Erkapić bio je gost sajma Fieragricola, kao i članica Klastera tvrtka POD - proizvodnja opruga iz Dežanovca, odnosno njen predstavnik gospođa Valentina Šakić.

Sudionici sajma, odnosno izlagači predstavili su se svojim proizvodima unutar 5 makro područja u poljoprivredi i to:

  • Poljoprivredni strojevi i oprema: područje u cijelosti posvećeno tehnološkim i procesnim inovacijama u području inženjeringa (traktora, strojeva i opreme za obradu zemlje, sijanje, navodnjavanje, gnojidbe, obrade, berbu, skladištenje i prijevoz, komponente motora i postrojenja, šumarstvo i oprema za održavanje zelenila)
  • Tehnička pomagala za poljoprivredu (agro - farmaceutskih proizvoda, gnojiva, sjemena, podizanje nasada) i genetike biljaka: područje posvećeno tehničkim aspektima u poljoprivredi.
  • Usluge u poljoprivredi: izložbe i demonstracije na prostoru posvećenom inovativnim uslugama za razvoj poljoprivrede, banaka i osiguravajućih društava, u sektoru istraživačkih tvrtki i institucija.
  • Tehnologije i proizvodi za uzgoj: kompletan asortiman tehnologija i opreme za stočarstvo, proizvoda za prehranu stoke i zdravstvenih proizvoda, IVF centara i veterinarskih instrumenata i aparata
  • Obnovljivi izvori energije iz bioplina i biljnih kultura: prostor posvećen obnovljivim izvorima energije u poljoprivredi
Izložbeni prostor sajma Fieragricola

To je bila prigoda za susrete i razgovore s mnogobrojnim izlagačima poljoprivredne mehanizacije o mogućoj poslovnoj suradnji i proizvodnoj kooperaciji s članicama Klastera poljomehanizacije pa su tako, između ostalih, obavljeni razgovori s tvrtkama Compaq, Agro-Flash, Gaspardo, Goldoni, Kongskilde, Ortiflor, Caffini itd.

Utisak je da je sajam Fieragricola dobro uređen sajam, više nacionalnog, no međunarodnog značaja, no s obzirom na veliku poslovnu povezanost dijela članica Klastera poljomehanizacije s talijanskim tržištem ipak je vrlo zanimljiv i svakako koristan u smislu ostvarenja poslovnih kontakata i razmjene poslovnih iskustava.

S pojedinim izlagačima dogovoren je ponovni susret i razgovori tijekom proljetnog sajma u Gudovcu, što će svakako biti nova prigoda za daljnje upoznavanje i iznalaženje poslovnih mogućnosti međusobne suradnje.


Tagovi

Fieragricola Sajam Poljoprivredna mehanizacija Klaster poljomehanizacije Željko Erkapić Valentina Šakić Gudovac Verona


Partner