Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje uzgajivača svinja
  • 02.06.2015. 15:00

O izazovima na europskom tržištu svinja

Dvodnevna edukacija namijenjena je uzgajivačima svinja, a sudjelovat će i gosti predavači iz Austrije

Foto: Glas Slavonije
  • 213
  • 9
  • 0

Hrvatska poljoprivredna agencija poziva sve zainteresirane na XI. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj koje će se održati 11. i 12. lipnja 2015. godine s početkom u 10 sati, hotel Admiral, Bana Jelačića 6 u Vinkovcima.

Savjetovanje organizira Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji sa Središnjim savezom udruga uzgajivača svinja Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Na ovogodišnjoj dvodnevnoj edukaciji namijenjenoj uzgajivačima svinja, predavači će održati izlaganja na teme reprodukcije, upravljanja svinjogojskom farmom, hranidbe te zdravstvene zaštite svinja.

Savjetovanje se održava 11. i 12. lipnja u 10 sati
u hotelu Admiral u Vinkovcima

Gosti predavači iz Austrije informirat će sudionike o novim trendovima i izazovima na europskom tržištu svinja i austrijskim iskustvima u borbi protiv PRRS-a (Reproduktivni i respiratorni sindrom svinja). Iz područja dobrobiti životinja govorit će se o zabrani kirurške kastracije muške prasadi, koja bi se trebala provoditi od 2018. godine te o suzbijanju nerastovskog svojstva u Republici Hrvatskoj.

U sklopu Savjetovanja bit će održano i predavanje o kakvoći svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode te o fleksibilizaciji propisa za odobrene objekte u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Predstavit će se rezultati i trendovi svinjogojske proizvodnje u Republici Hrvatskoj za proteklu godinu te novosti iz Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske.

Raspored predavanja nalazi se niže u tekstu.

Izvor: Eva Lučić Robić, HPA, Foto: Glas Slavonije


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatska poljoprivredna agencija Središnji savez uzgajivača svinja Ministarstvo poljoprivrede Uzgajivači svinja Svinjogojstvo Kastracija svinja Svinjogojska proizvodnja