Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cropio
  • 25.04.2015. 17:25

O satelitskom upravljanju usjevima na Novosadskom sajmu

Sve o upravljanju usjevima putem satelita možete saznati na Novosadskom sajmu 10. svibnja 2015. od 10 do 12h, u sali B.

  • 238
  • 36
  • 0

Cropio je sustav budućnosti. Ratarima pruža pravovremeno uočavanje propasti usjeva, izračunava do detalja količinu uroda, štedi troškove gnojiva, goriva i analize tla, i u realnom vremenu omogućuje svakodnevno praćenje usjeva, vremenskih uvjeta, uvjeta tla - i to sve bez izlaska na polje!

Riječ je o satelitskom sustavu za upravljanje podacima s poljoprivrednih površina. Tvrtka Inagra, osim što se bavi savjetovanjem poljoprivrednih tvrtki i OPG-a te istraživanjem poljoprivrednog tržišta, promiče i jedan ovakav moderan pristup poljoprivredi. Američki sustav Cropio je u svijetu već uvelike prepoznat, a tvrtka Inagra njegov je zastupnik za cijelo područje bivše Jugoslavije.

Prezentacija Cropio sustava u Novom Sadu

Sve o ovom sustavu satelitskog nadzora ratarskih površina možete čuti i na Novosadskom sajmu, u ponedjeljak 10. svibnja 2015., u vremenu od 10 do 12 h u sali B, kada će ga predstaviti djelatnici tvrtke Inagra.

"Poljoprivredna gospodarstva i tvrtke ulaze u novi sustav razvoja, moraju pratiti inovacije i novine u proizvodnji kako bi ostali i postali konkuretni na globalnom tržištu. Nudi nam se poboljšano upravljanje, tehnologija kojom precizno nadziremo usjeve kako bi na vrijeme uočili bolesti i primijenili mjere koje ih eliminiraju, jednom riječju kontrola vegetacije", ističe Krešimir Kuterovac, direktor tvrtke, važnost kontrolirane poljoprivrede koja ide u korak sa svjetskom. Sustav koji prati stanje usjeva i njihovu trenutnu vrijednost na tržištu s obzirom na prinose, moramo priznati, dobro zvuči, stoga ne propustite Cropio prezentaciju u Novom Sadu.


Tagovi

Cropio Vremenski uvjeti Kontrola vegetacije OPG Uvjeti tla Novosadski sajam Novi Sad


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]