Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP mehanizacija
  • 14.05.2014. 13:30

Obilježen SIP-ov veliki jubilej

POD Dežanovac s partnerima u Šempetru obilježio je SIP-ov veliki jubilej!

  • 419
  • 57
  • 0

POD Dežanovac s partnerima u Šempetru obilježio je SIP-ov veliki jubilej. Već je 60 godina u Europi i svijetu na vrhu uz najbolje. Koristeći europske standarde za sigurnost CE mark, SIP nosi i certifikat ISO 9001:2008. U srcu Slovenije u Šempetru pri Savinjskoj dolini nalazi se vodeći partner za slovensku poljoprivredu sa snažnom izvoznom orijentacijom koju potvrđuju brojke od gotovo 85 posto strojeva u zapadno-europskim zemljama, ali i Kanadi, pa čak i Australiji. Tvrtka počinje s radom davne 1954. godine kao Agroservice za održavanje i usluge za poljoprivrednu mehanizaciju. Ipak, korak po korak, uz navedene aktivnosti, priprema se i proizvodnja strojeva.

Krajem 1967. naziv Agroservice pretvoren je u SIP. Unutar naredne dvije godine dogodile su se mnoge značajne promjene, rezultat kojih je bio da SIP-ova osnovna djelatnost postaje isključivo proizvodnja poljoprivrednih strojeva i od tada pa sve do danas, stručnjaci svojim znanjem i iskustvom razvijaju robustne strojeve za košnju travnjaka, što je bila osnova za kontinuirani proces razvoja novih proizvoda. Zlatno doba SIP-a bile su sedamdesete godine prošlog stoljeća, kada su uložena velika sredstva u procesnu opremu i kada su povećane proizvodne površine. Formiran je odjel istraživanja i razvoja te je linija novih proizvoda dobila i licencu. U osamdesetim godinama je SIP već imao ugled kao jedan od poznatih europskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije, a u ranim devedesetima prati razvoj i povećane potrebe tržišta, što je rezultiralo njegovim otvaranjem ka zapadnoeuropskim tržištima.

Vaš partner u poljoprivredi SIP, uz ekonomsku učinkovitost i zaštitu okoliša, uvažavajući potrebe malih i velikih farmera, u svom proizvodnom programu njeguje liniju strojeva za sjenažu, kosilice, okretače, sakupljače, ali i samoutovarne prikolice, silokombajne, beračice kukuruza, mlinove i prikolice za raspodjeljivanje stajnjaka, a dodatno pruža usluge lakiranja i pjeskarenja. Uz modernu tehnologiju, 3D dizajn i laserske rezače, kao i automatsku lakirnicu, djelatnici SIP-a zavisno od tekućih narudžbi rade u tri smjene u modernoj tvornici na području od 78,955 m2, od čega je 33,801 m2 natkriveno.

Nema straha za budućnost SIP-a u Deželi, ali ni u svjetskoj konkurenciji, u što se uvjerila i ekipa poljoprivrednika iz Hrvatske. Djelatnice POD-a, zahvaljujući dugogodišnjoj poslovnoj suradnji sa SIP-om, organizirano su u Šempeter povele pun autobus znanja željnih proizvođača. Neki od njih već imaju, a drugi se spremaju nabaviti neke od ovih vrsnih strojeva za košnju, vjerojatno u Dežanovcu, jer je u njihovom gospodarskom dvorištu izložena lepeza SIP-ovih strojeva spremnih za akciju, a tu su i vrsni mehaničari POD- koji ulijevaju dodatnu sigurnost.

POD-u velika HVALA što smo imali čast nazočiti radnoj proslavi 60 godina od utemeljenja tvornice te u samoj proizvodnji i velikoj prezentaciji na pokušalištu osjetiti snagu i kvalitetu cijele palete robustnih strojeva za košnju travnjaka.


Fotoprilog


Tagovi

SIP POD Šempeter Poljoprivedni strojevi Tržište Zaštita okoliša Ekonomska učinkovitost Košnja travnjaka Izvozna orijentacija Agroservice CE mark Procesna oprema Odjel istraživanja Linija proizvoda Održavanje poljoprivredne mehanizacije Uslu


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]