Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroPMD
  • 11.08.2017. 13:30

Od "turskih hrvača" do strojeva za pripremu tla i sjetve

Na 500 četvornih metara prostora posljednji vikend u kolovozu ova tvrtka pred kupce izlazi s biranim strojevima marki Rabe, Heva, Sate, Oros, APV, Samson, Faresin, Maag, Pronar, Idrofoglia, I traktorima Hattat.

  • 1.284
  • 165
  • 0

Farm show na aerodromu kod Osijeka AgroPMD-u prilika je da predstavi svoje brandove ratarima istoka Hrvatske. Na 500 četvornih metara prostora posljednji vikend u kolovozu ova tvrtka pred kupce izlazi s biranim strojevima marki Rabe, Heva, Sate, Oros, APV, Samson, Faresin, Maag, Pronar, Idrofoglia i traktorima Hattat.

Upravo će biti zanimljivo vidjeti najprodavaniji Hattat, onaj model A110 od 102 konjske snage, ali i model T4100. Naime, taj T4100 motor ima Perkins motoro emisije Euro III i max. snagu motora 74,9kW / 102 KS / 2.200 okr. (ISO 14396). Zapremina motora je 4400 kubika i ima četiri cilindra, a tip mjenjača je 24 + 24R Synchro. A serija traktora objedinjuje modele traktora različitog raspona snage (50 - 102 KS), zbog čega ih u matičnoj zemlji često nazivaju "turskim hrvačima". Traktori se izvoze u preko 20 zemalja, a u Poljskoj je brand Hattat bio izabran za traktor godine.

Strojevi za pripremu tla

I ove godine svakako su što se tiče strojeva za pripremu tla oni marke Rabe iz Njemačke, te HeVa iz Danske. Vidjet ćemo plugove Rabe sa sedam brazdi, te one s tri i četiri, te s punim i rešetkastim daskama. No, Rabe će na Farm show 2017. imati izložene i rotodrljače Corvus radnog zahvata 2,5 i 3 metra.

Kao što se i očekuje danski proizvođač HeVa na štandu AgroPMD dominirati će svojim valjcima. Ovoga puta su to radnog zahvata 4,5 i 6,3 metra. Onaj prvi s kembridž prstenovima, a ovaj veći sa zvjezdastima. U posljednje vrijeme u ovoj tvrtki prodaju u većem broju i poljske Pronar prikolice. Model T672 je najprodavaniji i on će i biti izložen. Radi se o dvoosovinskim prikolicama kapaciteta 10 tona a koje imaju mogućnost kipanja na tri strane.

Satex polugerminator 5 metara PR, pa Satex kombinator širine tri metra, pa Satex Sjetvospremač 3,7 su aduti ovoga proizvođača na štandu osječkog AgroPMD-a. Radi se o tvrtki iz Ade u Bačkoj, u Srbiji, koja je svojim proizvodima upravo zahvaljujući AgroPMD-u sve prisutnija kod hrvatskih ratara.

Uređaji za rasipanje gnojiva

APV Pneumatski uređaji za sjetvu i rasipanje mineralnih gnojiva koji se mogu koristiti u kombinaciji sa gruberima, sjetvospremačima, tanjuračama, valjcima za travnjake i ratarstvo, drljačama, rotacijskim međurednim kultivatorima i zimskoj službi.

Od brojnih brandova koje prodaju istaći ćemo i Samson prikolicu za razbacivanje krutog stajnjaka. Danski proizvođač ovakvih prikolica već je duže prisutan na hrvatskom tržištu a upravo je i najzanimljivija ova prikolica tipa SP11 i SP15.

Prema riječima direktora tvrtke Zoltana Tereka, sudjelovat će sa svojim strojevima i u radu na polju. A manifestaciju će ove godine voditi Savjetodavna služba. Vučena prskalica Berthoud, HeVa valjci, Rabe plug, a spisak strojeva za prezentaciju još nije zaključen i moguće je da u radu bude prikazan još koji.


Tagovi

Satex AgroPMD Rabe HeVa APV Berthoud


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/