Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 29.03.2021. 18:00
  • Hanover, Nemačka

Odlaže se Agritechnica za sledeću godinu

Organizatori su zaključili kako još uvek nije sigurno planirati ovu vodeću svetsku poljoprivrednu izložbu.

Foto: Vedran Stapić
  • 83
  • 21
  • 0

Odlaže se Agritechnica, najveći svetski sajam poljomehanizacije, a koji je trebalo da bude održan od 14. do 20. novembra 2021. godine. Novi datum koji valja zabeležiti je 27. februara pa do 5. marta 2022. 

Organizatori, Nemačko poljoprivredno udruženje (DLG), Udruženje nemačke industrije mašina (VDMA) kao i savetodavni odbor izlagača zaključili su kako je još uvek nesigurno planirati ovu vodeću svetsku izložbu. 

"Osnovni preduslovi da se izlagači, posetioci i poslovni partneri ponovno sretnu na Agritechnici su strategije vakcinacije i ispitivanje vakcina primenjenih u Nemačkoj, Evropi i širom sveta", objasnio je dr Reinhard Grandke, direktor DLG-a. 

Entoni van der Lej, predsednik VDMA kritikovao je politiku vakcinacije u Nemačkoj nazvavši je razočaravajućom budući da je treći talas pandemije na vrhuncu.

"Zato na proleće 2022. gledamo sa nadom i novom energijom kako kako bismo mogli da proslavimo Agritechnicu kakvu poznajemo i volimo.

Rok za registraciju na prolongirani sajam je kasno leto, a organizatori smatraju da će se tada više znati o čitavoj situaciji na osnovu koje će moći planirati ovaj događaj.

U međuvremenu, od novembra 2021. na digitalnoj platformi DLG održavaće se prateći informativni i specijalizovan program čiji je cilj povećati domet ovoga sajma ti ponuditi korisnicima nove mogućnosti umrežavanja.

Izlagači će na multimedijalnoj platformi predstaviti svoje proizvode, susresti sa potencijalnim kupcima, tamo će se sprovoditi obuke za trgovce i distributere, konferencije za medije i drugi slični sadržaji u vezi sa poljoprivrednim sektorom.   

Ipak, ništa ne može da zameni živi sajam.

"Poljoprivrednici i izlagači ulažu u svoju budućnost i sada, tokom pandemije. To pokazuje trajna, snažna potražnja za inovativnim poljoprivrednim mašinama, traktorima i softverskim sistemom. Ono što nam nedostaje više nego ikad je lični dijalog sa kupcima i direktno iskustvo inovacija - jednom rečju - događaj uživo", naglasio je Klaus-Herbert Rolf, predsednik radne grupe VDMA.


Tagovi

Agritechnica 2022 Sajam Pandemija Vakcina


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!