Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 10.04.2015. 07:20

Održan Svjetski klasterski kongres

Cilj kongresa bio je stvoriti komunikacijski prostor za otvaranje dijaloga između tržišta, obrazovnih institucija, zavoda za zapošljavanje i poslovnog sektora.

  • 151
  • 7
  • 0

Svjetski klasterski kongres održan je od 25. do 26. ožujka 2015. u Poljskoj, pod motom 'XXI stoljeće - stoljeće gospodarskog razvoja idejom klasterizacije'. Svjetski klasterski kongres je događaj koji se savršeno poklapa s temeljnom idejom klastera koja je usmjerena na integraciju i suradnju ključnih elemenata lokalnog i regionalnog gospodarstva u svijetu. Međunarodna formula pretpostavlja kongresnu prezentaciju poljskih i svjetskih klastera, s posebnim naglaskom na mogućnost kombiniranja njihovih potencijala kako bi se potaknula lokalna i globalna ekonomija.

Kongres je bio prvenstveno namijenjen klasterima, menadžerima, predstavnicima gospodarstva, lokalne i nacionalne vlasti te znanstvenicima. Događaju su prisustvovali i predstavnici tijela javne vlasti iz različitih zemalja i najistaknutiji stručnjaci u području klasterizacije.

Svjetski klasterski kongres je bez presedana globalni događaj poljskih i inozemnih klastera, osobito ističući mogućnost kombiniranja njihovih potencijala kako bi se potaknuo razvoj lokalne i globalne ekonomije. Cilj kongresa bio je stvoriti komunikacijski prostor za otvaranje dijaloga između tržišta, obrazovnih institucija, zavoda za zapošljavanje i poslovnog sektora te također pružanje sudionicima tehničkog i praktičnog znanja o klasterima i promoviranje svoje vlastite ideje.

Svjetski klasterski kongres bio je izniman međunarodni susret koji je imao za cilj osvijetliti ulogu klastera u poticanju inovacija i gospodarskog rasta na regionalnoj razini.


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Klasterski kongres Poljska Klasterizacija Gospodarski rast Globalna ekonomija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]