Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 04.03.2021. 11:20
  • Zadarska, Zadar

Održat će se Dani masline, rok za dostavu uzoraka 29. ožujka!

Natjecateljski dio će se svakako održati, a sve ostalo ovisi od epidemiološke situacije, poručio je predsjednik Udruge i Organizacijskog odbora Benito Pucar.

Foto: Vedran Stapić
  • 460
  • 91
  • 0

"Natjecateljski dio će se svakako održati, a sve ostalo ovisi od epidemiološke situacije“, poručio je predsjednik Udruge i Organizacijskog odbora Benito Pucar prilikom najave 23. sve prestižnije maslinarske manifestacije Dani masline koji će se održati 30. travnja i 1. svibnja u Zadru.

Natjecateljski, edukativni i humanitarni događaj

Osim natjecateljskog, ističe Pucar, imaju i edukativni te humanitarni karakter.

Pogramom su tako predviđeni stručni skupovi na kojima će eminentni stručnjaci prezentirati najnovija agrotehnička dostignuća u maslinarstvu i uljarstvu. U planu su i vođene degustacije maslinovih ulja s ciljem da potrošači nauče razlikovati dobro od lošeg ulja.

Humanitarni dio manifestacije, kao i dosadašnjih godina odvijao bi se u sklopu popularnog Maslinarskog marendina gdje za konzumaciju tradicionalnih jela i domaćih vina konzumenti daju dobrovljene priloge za Opću bolnicu Zadar kao što su, primjerice, i dosad davali za nabavku uređaja za zračenje – linearnog akceleratora neophodnog u liječenju onkoloških bolesnika. Ulje preostalo nakon ocjenjivanja i vođenih degustacija donirat će se potrebitim štićenicima Doma sv. Frane u Zadru.

"Nadamo se da će se situacija s korona virusom popraviti kako bismo se mogli zajedno družiti i jedni od drugih učiti“, kaže predsjednik Udruge dodajući kako bi bilo lijepo kao i u godinama prije korone, okupiti maslinare iz svih sedam jadranskih županija, od Savudrije do Prevlake, ali i one iz susjednih zemalja Italije, Slovenije, BiH i Crne Gore koji i najavljuju svoje sudjelovanje ako to epidemiološke mjere dozvole.

Natjecanje u dvije kategorije

Za sudjelovanje je, pojašnjava, potrebno donijeti ili poslati ukupno 2 x 0,5L maslinovog ulja. Kemijsku analizu (Peoksidni broj, SMK, K-brojeve) radit će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Ove godine, navodi Pucar, s maslinarima i predstavnicima njihovih udruga dogovoreno je da se natjecanje odvija u dvije kategorije, a to su otvorena ulja i pakovine. 

Uzorke možete dostaviti do 29. ožujka 2021. godine na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša. Svi zainteresirani maslinari mogu se dodatno informirati putem telefona, mobitela i e-maila.

Kontakti: Filip Erceg – 099/ 510 91 54, Matko Bačinić – 095/ 908 37 31 Zavod za javno zdravstvo Zadar:023/  301 – 355, 300 – 856, e-mail: info@danimasline.com, bpucar@zjz-zadar.hr

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 200 kn po uzorku.


Tagovi

Dani masline Natjecanje Manifestacija Zadar Benito Pucar


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]