Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroSTEM
  • 16.08.2021. 13:30
  • Zadarska, Polača

Ojačati kapacitete civilnog sektora o STEM znanjima glavni je cilj novog projekta

Provedbom AgroSTEM projekta osigurat će se jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece, mladih i opće populacije, kažu iz Udruge za ruralni razvoj "Ravni kotari"

Foto: Udruga za ruralni razvoj "Ravni kotari"
  • 155
  • 240
  • 0

U Poljoprivrednoj zadruzi Maslina i vino (MasVin) u Polači ovih je dana održana početna konferencija projekta "AgroSTEM“ na kojoj su javnosti predstavljeni ciljevi i način njegove provedbe.

Kako navodi u priopćenju Udruga za ruralni razvoj "Ravni kotari" koja je ujedno i korisnik projekta, cilj je ojačati kapacitete civilnog sektora o STEM znanjima, koji će ih onda prenositi djeci i mladima u ruralnoj sredini. Njegovom provedbom osigurat će se jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece, mladih i opće populacije u području popularizacije STEM-a. 

Tom je prigodom voditeljica ureda i dopredsjednica Udruge, Marta Pintur Bosna istaknula kako su nakon sedam godina svoga rada uspjeli realizirati projekt s kojim mogu direktno djelovati na promjenu u ruralnom prostoru Zadarske županije. 

"Osnovno polazište našeg projekta je problem nedovoljnog prihvaćanja, a samim time i nedovoljnog korištenja tehnologije u razvoju poljoprivrede. Također, možemo reći, iako postoji puno potencijala i puno zainteresiranih strana još uvijek je nedovoljno razvijena suradnja između relevantnih dionika, institucija“, rekao je Dario Vištica, voditelj projekta napominjući kako će se takvo stanje promijeniti upravo ovim projektom, prvenstveno jačanjem kapacitete OCD-a koji su uključeni u projekt kako bi stečena znanja sustavno prenosili na dionike iz ruralnih sredina, posebice djecu i mlade kao nositelje ruralnog razvoja te predstavnike OPG-ova. 

Inače, provedba „AgroSTEM-a“ započela je 18. svibnja 2021. godine i trajat će 24 mjeseca. U 100-postotnom iznosu financira se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.833.056,40 HRK, a pokrenut je u suradnji s regionalnim koordinatorom Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Partneri su Veleučilište „Marko Marulić“ Knin, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ - Benkovac, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Općina Zemunik Donji. 


Tagovi

Projekt AgroSTEM Udruga za ruralni razvoj "Ravni kotari" Marta Pintur Bosna Dario Vištica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!