Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZPP za nas
  • 30.06.2021. 13:00

Online konferencija: Što donosi nova poljoprivredna politika EU?

Iz prve ruke saznajte što se mijenja u novom programskom razdoblju ZPP EU 2021-2027

Foto: Depositphotos/GoranJakus
  • 1.365
  • 92
  • 1

Želite li doznati što se mijenja u novoj europskoj poljoprivrednoj politici 2021-2027, koje promjene možemo očekivati i kako će one utjecati na proizvodnju u Hrvatskoj, prijavite se za sudjelovanje na online konferenciji "Što donosi nova poljoprivredna politika EU?“ koja će se održati 8. srpnja s početkom u 13:30 sati na platformi Zoom.

Link za prijavu pronađite ovdje

Tema konferencije usmjerena je na izazove koje pred poljoprivredne proizvođače donosi nova Zajednička poljoprivredna politika te njihovu spremnost na postizanje zadanih ciljeva. O tome će govoriti Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Marijana Petir, predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu, Magdalena Mach, stručnjakinja za istraživanja i inovacije Europske komisije, Paolo Guveia, glavni pregovarač za ZPP Copa-Cogece, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, te Lisa Bellocchi, potpredsjednica Europskog udruženja agrarnih novinara (ENAJ), a konferenciju će moderirati Leticija Hrenković iz Agrokluba.

Ovaj online događaj je završetak projekta "ZPP za nas" koji hrvatske poljoprivrednike povezuje s europskim kolegama, strukom i primjerima dobre prakse u proizvodnji, inovacijama i zaštiti okoliša. Tako su održane četiri radionice koje su pokazale iskustva Austrije, Italije, Poljske i Slovenije.

Saznali smo kako su Slovenci zadržali zadruge i postigli da kod kupnje hrane prvo biraju domaće proizvode, kako je ključ uspjeha talijanske poljoprivrede udruživanje, specijalizacija proizvodnje i brendiranje te na koji je način Austrijancima pošlo za rukom da im svaki četvrti hektar bude u ekološkoj proizvodnji. Poljski poljoprivrednici objasnili su zašto izvrsno koriste EU fondove, te zašto izdvajaju dio novca za promociju svoje hrane.

Cilj projekta "ZPP za nas", kojeg je osmislila Hrvatska poljoprivredna komora, a sufinancirala Europska unija, je doprinijeti promjeni negativnog razmišljanja o poljoprivrednoj politici, ukloniti prepreke koje sprečavaju prijelaz na moderne tehnologije, pružiti nova znanja te u konačnici povezati struku i praksu, mlade i starije poljoprivrednike, hrvatske i europske poljoprivrednike. 

I sve to u ususret novom programskom razdoblju Zajedničke poljoprivredne politike EU i reformskom paketu odobrenom na ovotjednom sastanku Vijeća ministara, u okviru kojeg će se zemljama članicama raspodijeliti 53 milijarde eura za potporu poljoprivrednicima, jačanje otpornosti poljoprivredno-prehrambenog  sektora i upravljanje krizama.

Prijavite se na završnu online konferenciju ovdje.


Tagovi

CAP for Us ZPP EU Hrvatska poljoprivredna komora Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

CAP for Us

Ulica grada Vukovara 78, 10116 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 (1) 61 09 809, e-mail: komora@komora.hr web: https://www.komora.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo