Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow
  • 31.08.2020. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Opušteni i bez maske: Posjetitelji 7. FarmShowa ne boje se Covida-19

Bilo je tu roditelja s djecom koja su uzbuđeno trčkarala od traktora do traktora, poljoprivrednika koji su svoj OPG odlučili proširiti nekim strojem, a i onih koje je dovela čista znatiželja.

Foto: Maja Celing Celić
  • 402
  • 30
  • 0

Najtopliji ljetni vikend stigao je u Slavoniju na samom kraju kolovoza, a s njim i 7. po redu FarmShow, specijalizirani sajam mehanizacije, održan na prostoru Sportske zračne luke u Osijeku.

Posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti najsuvremenije strojeve i opremu, doduše u nešto skromnijem obimu nego prethodnih godina. Zbog situacije s virusom Covid-19, bilo je nešto manje izlagača, njih 17.  Mnogi će od njih reći kako ovogodišnje izdanje nisu smjeli propustiti jer im je to jedina prilika ove godine za predstavljanje proizvoda uživo, budući da je otkazan i Bjelovarski sajam. 

Ne boje se korone

Kada je riječ o posjetiteljima, oni su bili opušteni, uglavnom bez maski jer se izlagalo na otvorenom prostoru. Bilo je tu roditelja s djecom koja su uzbuđeno trčkarala od traktora do traktora, poljoprivrednika koji su svoj OPG odlučili proširiti nekim strojem, a i onih koje je dovela čista znatiželja. 

Otvoren sedmi Farmshow u Osijeku. Sajam poljoprivredne mehanizacije u znaku pandemije

"Došli smo malo pogledati što se nudi. Najviše me zanima John Deere, ali ih baš ovaj put nema, doduše tu su Massey Ferguson i New Holland“, rekao nam je Dražen Mesaroš iz Brodskog Stupnika. Kaže, sajam je slabiji nego prijašnjih godina, manje ponude, što je i, komentira, razumljivo s obzirom na situaciju. 

Dražen Mesaroš s obitelji

Obitelj Timarac iz Našica potegnula je do Osijeka vidjeti što se novoga događa u svijetu poljoprivrede. Zanimljivo kako 15-godišnji Patrik već šest godina dolazi na ovu manifestaciju, dok je njegov otac Saša ovdje prvi puta. Patriku je najviše žao što na sajmu nije mogao vidjeti svoj omiljeni brand - John Deere, a otkrio nam je da bi nakon školovanja želio nastaviti očevim stopama i preuzeti njihov OPG koji se bavi stočarstvom. 

Zavirite u našu galeriju s trećeg dana 7. FarmShowa

Njima, za razliku od nekih drugih poljoprivrednika, korona nije jako naštetila pa je se i ne boje. "Većinom se bavimo međumjesnom trgovinom, imamo privatne kupce pa nam je prodaja išla manje-više dobro", ističe Saša.

Bez utrke traktora i demonstracija na poljima

Osim reducirane ponude strojeva, na sajmu je ove godine izostala i tradicionalna utrka traktora, a nije bilo niti popularnih i dobro posjećenih demonstracija opreme i strojeva u radu na obližnjim oranicama. 

Patrik već sada želi naslijediti posao svog oca Saše

"Ovdje smo već peti put. Imamo svoj OPG i bavimo se ratarskom proizvodnjom. Ljeto je za sada bilo dobro, vidjet ćemo kakva će biti jesen. Urod pšenice je dobar, ali cijena je katastrofalna“, kaže nam Martin Drepšić iz Gradišta.

Ostao je razočaran ovogodišnjim izdanjem. "Slabo je ove godine, nema ni posjetitelja ni izlagača, a ni utrka. Ne znam je li to zbog korone ili zbog nečeg drugog. Inače posjećujemo i druge sajmove, ali nažalost svi su otkazani“. 


Tagovi

FarmShow Osijek Sajam Mehanizacija Posjetitelji Poljoprivreda Koronavirus


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!