Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 17.08.2021. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Organizacija "k'o po špagi": Bjelovarski sajam spreman otvara svoja vrata

Hale se ove godine neće koristiti, sva izlaganja i ponude bit će na otvorenom, a ulazak će nesmetano teći unatoč visokim Covid mjerama, poručuje v.d. direktor Zlatko Salaj.

Foto: Branka Sobodić
  • 1.483
  • 416
  • 0

Tri tjedna uoči održavanja 28. Međunarodnog jesenskog bjelovarskog sajma, razgovarali smo s v. d. direktorom tvrtke Zlatkom Salajem koji nam je potvrdio da se organizacija odvija prema planu i u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite RH, te Županijskim stožerom CZ Bjelovarsko - bilogorske županije. Prema njegovim riječima, u posljednjih mjesec i pol dana učinjeno je više od očekivanog. 

"Za sada su interes i odaziv izlagača jako dobri. Kako stvari stoje trenutno, bit će popunjen", najavljuje direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Glavnina organizacije je, kaže, odrađena, a sada su pred njima još oni završni detalji.

Hale, objašnjava, neće koristiti zbog korone i cijele epidemiološke situacije, tako da će sva izlaganja i ponuda biti na otvorenom. "Osigurali smo štandove, drvene kućice i šatore. Izlagačima i posjetiteljima ćemo pružiti jednu predivnu sajamsku priredbu. Izložbeni šatori će biti veliki, prostrani, neki čak i do tisuću kvadrata", kazao je dodavši kako ove godine izlagači ponajviše dolaze iz susjednih zemalja poput Slovenije, Italije i Mađarske. 

Dogovorena brzinska testiranja, ali i cijepljenje

U sklopu sajma održat će se i Državna stočarska izložba, ocjenjivanje grla kao i izložba malih životinja. Tu je i bogat kulturno umjetnički program koji su dogovorili u suradnji s udrugama Bjelovarsko - bilogorske županije. Uvjeti za ugostitelje su ostali isti i oni će biti smješteni na raznim lokacijama širom sajma. "Zbog korone očekujemo nešto manju posjetu, no vjerujem da ćemo na samom kraju biti zadovoljni brojem", kaže v.d. direktor. 

U organizaciji sajma sudjeluje svih osam zaposlenika tvrtke organizatora. Radi se svaki dan, tijekom cijeloga dana, ne mareći za vrijeme i pauze. S obzirom na to da je prostor Bjelovarskog sajma posljednje dvije godine “zjapio” i djelovao kao da se nikada ništa nije događalo, pred zaposlenicima je itekako veliki zadatak. Zbog manjka radne snage, angažirani su i ljudi “izvana”, zaduženi za košnju trave, čišćenje, bojanje i slično.

Sva izlaganja i ponude bit će na otvorenom (foto: Branka Sobodić)

"Za sve posjetitelje je osigurano besplatno testiranje od strane organizatora, grada i županije", ističe sugovornik i dodaje kako su dogovorena brzinska testiranja na dva ulaza, jedan će pokrivati ulicu, a drugi parking. Čekanje rezultata, naglašava, neće trajati više od 15 minuta. Podaci će se unositi na papir koji će služiti samo za ulaz na sajam, u ukupnom trajanju od 48 sati.

Također, na ulazima će se mjeriti temperatura, a maske neće biti potrebne za šetnju sajmom. Na mjestima gdje je nemoguće osigurati razmak od dva metra, bit će obavezne. "Ni za njih se posjetitelji ne moraju brinuti, jer ćemo ih dijeliti na ulazima. S obzirom na cijelu situaciju, u sklopu sajma će biti organizirano i cijepljenje, a punkt će raditi u subotu i nedjelju", poručuje Zlatko Salaj. 

Cijene ulaznica ostale iste

Otvorenje je dogovoreno za 3. rujan u 10,00 ili 11,00 sati, a o čemu će, kaže Salaj, na vrijeme obavijestiti posjetitelje i izlagače. 

Cijene ulaznica nisu se mijenjale već godinama, pa će tako ulaz za djecu od sedam do 15 godina, umirovljenike i grupe s minimalno 20 posjetitelja stajati 20 kuna, a za odrasle 30 kuna. Ulaz će biti dozvoljen posjetiteljima koji posjeduju Covid potvrde ili negativan test na koronavirus. S parkingom ne bi trebali imati problema, jer raspolažu s više od tisuću besplatnih mjesta.

Za sve posjetitelje je osigurano besplatno testiranje od strane organizatora, grada i županije.

"Moja poruka posjetiteljima je da u rujnu posjete Međunarodni jesenski bjelovarski sajam u Gudovcu, u njemu uživaju, pronađu sve što je potrebno i zanimljivo. Ponuda će biti jako dobra i kvalitetna, od gastro ponude, kulturno - umjetničkog programa, degustacija, pa do edukacija, izložbi, okruglih stolova", zaključuje Salaj. 

Tijekom sva tri dana, od 3 do 5. rujna, sajam će biti otvoren od 9,00 do 18,00 sati. 


Tagovi

Bjelovarski sajam Jesenski međunarodni sajam Zlatko Salaj Gudovac


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.


Partner