Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga maslinara
  • 15.08.2021. 09:00
  • Zadarska, Zadar

Osnovana Udruga maslinara Zadarske županije

Cilj je proizvoditi, brendirati i prodavati kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja po odgovarajućim cijenama kako bi od imali koristi ne samo maslinari nego i potrošači, istaknuo je jednoglasno izabran predsjednik dr. Ivica Vlatković.

Foto: Udruga maslinara ZŽ
  • 545
  • 615
  • 0

Osnovana je Udruga maslinara Zadarske županije, prva u regiji Dalmacija, na čijem je čelu poznati zadarsko-novigradski maslinar dr. Ivica Vlatković, koji je i glavni inicijator udruživanja ovdašnjih maslinara. Potpredsjednik je Borislav Bore Pedić. 

"Cilj je proizvoditi, brendirati i prodavati kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja po odgovarajućim cijenama kako bi od imali koristi ne samo maslinari nego i potrošači", istaknuo je jednoglasno izabran predsjednik dr. Vlatković i pozvao u članstvo sve uzgajivače i proizvođače kojima je stalo do razvitka maslinarstva i uljarstva.

Tajnik novoosnovane udruge je Josip Pavlica, a predsjednik Upravnog odbora Dražen Travica. Uz njih u Upravni odbor Udruge još su izabrani Šime Marcelić, Josip Kulaš, Željko Vrsaljko, Damir Vicković, Zlatko Strpić i Marinko Mikić.

"Od sada ćemo puno lakše komunicirati i surađivati na unaprjeđenju uzgoja maslina te prerade, čuvanja i brendidanja sve kvalitetnijih ulja s područja naše županije", rekao je Daniel Segarić, pročelnik za poljoprivredu Zadarske Županije. 

Sudionici osnivanja Udruge maslinara

Kako se navodi u priopćenju, a prema posljednjim podatcima, masline se u ovoj županiji uzgajaju na 2.579,55 ha, a čak se 3.501 poljoprivredno gospodarstvo bavi njezinim uzgojem. Radi 38 uljara koje prerade oko 8.000 hl ulja.

"Imamo i 43 ovlaštena ocjenjivača maslinova ulja", dodao je pročelnik Segarić. 


Tagovi

Udruga maslinara Zadarske županije Ivica Vlatković Udruživanje Maslinari


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]