Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sommet de l'Elevage
  • 02.09.2020. 15:00

Otkazan i "Sommet de l'Elevage" - vodeći sajam stočarstva u Evropi

"Sommet de l'Elevage" planiran je za period od 7. do 9. oktobra ove godine, ali zbog loše situacije sa virusom korona organizatori su morali da ga otkažu.

Foto: Facebook/Sommet de l'Elevage
  • 114
  • 5
  • 0

Otkazan je i vodeći sajam stočarstva u Evropi, "Sommet de l'Elevage" koji je planiran od 7. do 9. oktobra ove godine u srcu jednog od najvećih područja za uzgoj stoke u Evropi, Klermon-Ferand u centralnoj Francuskoj.

Lokalne vlasti odseka Pij-du-Dum obavestile su organizatore ovog događaja da se zbog pogoršanja zdravstvenih uslova u vezi sa virusom korona u toj zemlji više ne mogu složiti sa izuzećem koje bi im dopustilo da održe sajam ne poštujući maksimalan broj od 5.000 posetilaca dnevno, stoji u saopštenju organizatora. 

Ponuda za sve segmente stočarstva 

Reč je o sajmu kojeg poseti oko 30.000 ljudi na dan, pa su zbog toga organizatori dužni da otkažu 29. izdanje sajma koji obuhvata ponudu za sve segmente stočarstva. Tačnije, ishranu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužu i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično. Planirano je bilo predstavljanje 1.500 izlagača specijalizovanih za stočarstvo, pa i 2.000 životinja.

Organizatori već pripremaju posebno izdanje Someta za iduću godinu uz najavu 30. godišnjice ovog jedinstvenog događaja. Planiraju da će trajati četiri dana i to u terminu od 5. do 8. oktobra 2021. godine, a takođe bi trebalo da se održi u Klermon-Ferandu.

Osim toga, prostor će biti proširen za novu dvoranu veličine 10.000 m2, a planiraju i reorganizaciju spoljne površine kao i održavanje državnog takmičenja goveda pasmine Aubrak.


Tagovi

Sajam Otkazan sajam Francuska Sommet de l'Elevage Sajam stočarstva


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.