Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preventiva
  • 10.03.2020. 09:30
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Otkazani sajmovi u Hrvatskoj i Sloveniji zbog opasnosti od širenja korona virusa

Iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mestu zdravlje i sigurnost naših građana, posetioca i izlagača sajma, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Foto: Karolija Rastija (arhiva)
  • 117
  • 5
  • 0

Jubilarni, 25. Međunarodni sajam privrede, zanata i poljoprivrede "Viroexpo 2020" u Hrvatskoj, otkazan je zbog opasnosti od širenja korona virusa. Sajam koji je trebalo biti održati ovaj vikend, od 13. do 15. marta, kako su naveli organizatori, verovatno će biti odložen do jeseni. 

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na korona virus, to je jedina razumna odluka, jer iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mestu zdravlje i sigurnost naših građana, posetilaca i izlagača sajma", rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na sednici Organizacijskog odbora Viroekspa 2020., navodi se na stranici sajma. 

Andrović je dodao da je mogući plan i spajanje s Agroekspom. "Ali to ćemo videti, sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija s korona virusom, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama odakle nam dolaze izlagači. Ako sve bude u redu održaćemo ga na jesen, ako ne, onda ga ove godine neće biti", dodao je župan. 

Podsećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske preporučio je da se do daljnjeg odlože svi skupovi s više od 1.000 ljudi. Reč je o drugoj meri zaštite od potencijalne zaraze. Prva grupa mera je da će svi strani državljani koji ulaze iz područja koja su žarišta, a to se posebno odnosi na Kinu, Italiju i Koreju, biti upoznati s obaveznom merom smeštaja u karantinu na 14 dana

"Na prvom mestu nam je zdravlje građana", poručio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin

Izlagačima je, pak, poručeno da iznos koji su uplatili za izlagački prostor, ostaje kao depozit za jesensko izdanje sajma. "I prostor koji su imali za period od 13. do 15. marta, čeka ih najesen", naglasio je direktor Viroekspa, Bojan Mijok.

Otkazani i sajmovi u Sloveniji

Zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, otkazane su i manifestacije koje su se tokom ovoga vikenda, od 13. do 15. marta, trebale održati na Celjskom sajmu u Sloveniji. Reč je o 16. Altermedu, 5. Kulinartu, 25. Flori, 19. Poroka, 43. Apisloveniji, 5. Festivalu kafe i 1. Svetu ribolova. 


Tagovi

Sajam Korona virus Otkazan sajam


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr