Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 13.12.2021. 14:00
  • Hannover, Njemačka

Otkazuje se i Agritechnica 2022.

Zbog pogoršanja situacije s pandemijom virusa Covid-19 i važećih službenih propisa, uvjeti za održavanje vodeće svjetske izložbe poljoprivrednih strojeva više nisu ispunjeni, kažu organizatori.

Foto: Vedran Stapić
  • 302
  • 45
  • 0

S obzirom na trenutna događanja u Njemačkoj, ali i čitavom svijetu, u vezi s pandemijom korona virusa, rapidno rastućim brojem slučajeva te ograničenjima putovanja, DLG (Njemačko poljoprivredno društvo) kao organizator, VDMA (Udruženje poljoprivredni mehanizacije) i Savjetodavni odbor izlagača sajma Agritechnica, zajednički su zaključili da više nisu ispunjeni uvjeti potrebni za održavanje vodeće svjetske izložbe poljoprivrednih strojeva.

"Svi duboko žalimo što se Agritechnica 2022 ipak ne može održati – s jedne strane jer je čitava industrija s velikim nestrpljenjem očekivala svoj 'vodeći sajam', a s druge jer poljoprivrednici trenutno imaju koristi od brojnih inovacijskih rješenja u poljomehanizaciji, koja do sada nisu viđena na ovaj način", izjavio je dr. Bernd Scherer, direktor VDMA pojasnivši kako noviteti u poljomehanizaciji, oprema i softverski alati nude značajan doprinos održivim i budućim proizvodnim procesima poljoprivrednih strojeva.

Ovo je otkazivanje posebno teško palo dobitnicima nedavno dodijeljenih nagrada za inovacije. 

Agritechnica zlato dodijelila kombiniranom NeXaT traktoru

No, kako organizatori ništa ne prepuštaju slučaju, već je određen datum iduće sajamske priredbe, Agritechica 2023, koja će se održati od 12. do 18. studenog 2023. u njemačkom Hannoveru. 


Tagovi

Agritechica 2023 Otkazano DLG Bernd Scherer Hannover


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?