Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GAST
  • 26.02.2020. 14:30
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Otvoren 25. sajam Gast, ministrica uručila 47 ugovora iz Programa ruralnog razvoja

Riječ je o ugovorima vezanim za projekte u šumarstvu i drvnoj industriji, uz povećanje produktivnosti za trajne nasade, razvoj malih i mladih gospodarstava, a jedan ugovor odnosi se na ulaganje u vodoopskrbu i odvodnju.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
  • 733
  • 44
  • 0

U splitskoj Spaladium Areni u srijedu je otvoren 25. međunarodni sajam GAST, a ministrica poljoprivrede Marija Vučković tom je prigodom uručila 47 ugovora o potporama za projekte vezane uz šumarstvo i drvnu industriju.

Ugovori su ukupne vrijednosti odobrene potpore od 41 milijun kuna u sklopu četiri mjere Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Riječ je o ugovorima vezanim za projekte u šumarstvu i drvnoj industriji, uz povećanje produktivnosti za trajne nasade, razvoj malih i mladih gospodarstava, a jedan ugovor odnosi se na ulaganje u vodoopskrbu i odvodnju.

"Na taj način promoviramo suradnju s jedinicama lokalne samouprave i pokazujemo da su u Dalmaciji jako važna mala gospodarstva, koja podupiremo, i da je itekako moguće ostvariti potporu za veće i važnije investicijske projekte u poljoprivredi", izjavila je ministrica Vučković.

Državni tajnik Ministarstva turizma Tonći Glavina ističe da 25. Sajam GAST predstavlja razvoj enogastronomskog turizma, koji počiva na poljoprivredi, gastronomiji i turizmu.

"Ovdje imamo savršeni primjer adekvatne promocije razvoja gastronomsko-turističkog proizvoda. Kao država u tom smislu zaista smo napravili veliki iskorak. Po svim recentnim istraživanjima koje provodimo, više od 30 posto gostiju u Hrvatsku dolazi upravo radi enogastronomije, a više od 93 posto njih svake godine ima poseban gastronomski osjećaj koji doživi u Hrvatskoj", kazao je Glavina.

Splitsko-dalmatinskoj županiji sada je primarno napraviti simbiozu između Dalmatinske zagore i ruralnih područja na kojima se može proizvoditi izuzetno kvalitetna hrana, istaknuo je župan Blaženko Boban, navevši da je sajam spona svemu tome.

Na sajmu je 786 brandova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja, a prostire se na 15 tisuća četvornih metara. Organizatori su pripremili bogati degustacijski i edukativni program, tijekom sajma će se održati osam vinskih radionica, izradit će se 15-litarski koktel, dok će jela pripremati najpoznatiji splitski kuhari.

Tijekom četiri dana sajma, do 29. veljače, održati će se 25. sajam prehrane, 25. sajam pića, 25. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 25. međunarodni sajam vina Dionizijana, 14. sajam kave i 5. međunarodni sajam sladoleda i slastica.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Sajam GAST Ruralni razvoj Ugovori Ministrica Marija Vučković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.