Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 09.09.2022. 14:00
  • Gudovac

Otvoren 29. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

Od danas do nedjelje sajam će biti otvoren za sve posjetitelje od 9 do 18 sati. Čeka vas bogata ponuda.

Foto: Martina Popić
  • 90
  • 59
  • 0

Lijepo vrijeme i bogata ponuda privukli su veliki broj posjetitelja na prvi dan 29. Jesenjeg međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu u susjednoj Hrvatskoj, koji je danas službeno i otvoren.

"Sajamski prostor velik je 10 hektara i pun je izlagača“, istaknuo je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Kako kaže, u odnosu na onaj iz 2019. koji je posljednji održan prije pandemije po izlagačima i popunjenosti izložbenog prostora su na 98 posto.

Sajam obiluje i stručnim skupovima stručnim predavanjima, a Salaj kaže da su gledali da bude što više aktualnih tema za porodčna poljoprivredne gazdinstva. U Gudovac dolaze i brojne delegacije iz Češke, Mađarske, Bugarske, Albanije, Slovenije.

Ne nedostaje i zabave

"To samo govori da ima značajno mjesto ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Evrope“, zaključuje direktor.

Stvaranje jakog hrvatskog lanca snabdijevanaj hranom

Otvorenju je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marije Vučković koja je u svom govoru istaknula važnost stvaranja jakog hrvatskog lanca snabdijevanja hranom u mađunarodnim okvirima.

"S nama su danas oni koji uzgajaju 400 najboljih grla stoke i imaju veće ambicije te koji se ne zadovoljavaju malim i uprkos teškim okolnostima uspijevaju u domaćem uzgoju, u novim tehnikama, tehnologijama, genotipizacijama i njima želim posebno zahvaliti. Naš su ponos“, poručila je.

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba 

Zbog suše pomoć od ministrice zatražio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić poručivši da ona ne bude simbolična jer su poljoprivrednici na rubu izdrživosti. "Moramo im pomoći da bi očuvali proizvodnju i opstali“, poručio je.

Za svakoga po nešto

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba koja se održava u sklopu sajma, a posjetitelji će moći vidjeti najkvalitetnija grla hrvatskih uzgajivača. U sklopu nje provest će se i ocjenjivanje grla u vanjskim i zatvorenim prezentacijskim prostorima Sajma.

Očekuje vas velika ponuda opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije te po prvi puta kao posebna tematska cjelina - Sajam OPG-ova i eko proizvođača.

Prikazane su i dvije tematske cjeline - Peti element - posvećena sezoni grijanja i obnovljivim izvorima energije te Drvni svijet bazirana na prezentaciji opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Parkiralište je, kao i inače, besplatno za sve posjetitelje. Cijene ulaznica su 30 kuna (7,50 KM) za djecu, penzionere i osobe s invaliditetom te grupne posjete, dok će odrasli izdvojiti 38 kuna (9,60 KM).

Tokom sva tri dana, od 9. do 11. septembra, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Otvorenje Marija Vučković Zlatko Salaj Marko Marušić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]