Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 09.09.2022. 13:10
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Otvoren 29. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

Od danas do nedjelje sajam će biti otvoren za sve posjetitelje od 9 do 18 sati. Čeka vas bogata ponuda.

Foto: Martina Popić
  • 3.424
  • 288
  • 0

Lijepo vrijeme i bogata ponuda privukli su veliki broj posjetitelja na prvi dan 29. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu koji je danas službeno i otvoren.

"Sajamski prostor velik je 10 hektara i pun je izlagača“, istaknuo je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Kako kaže, u odnosu na onaj iz 2019. koji je posljednji održan prije pandemije po izlagačima i popunjenosti izložbenog prostora su na 98 posto.

Sajam obiluje i stručnim skupovima stručnim predavanjima, a Salaj kaže da su gledali da bude što više aktualnih tema za obiteljska poljoprivredne gospodarstva. U Gudovac dolaze i brojne delegacije iz Češke, Mađarske, Bugarske, Albanije, Slovenije.

Ne nedostaje i zabave

"To samo govori da ima značajno mjesto ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe“, zaključuje direktor.

Stvaranje jakog hrvatskog lanca opskrbe hranom

Otvorenju je nazočila i ministrica poljoprivrede Marije Vučković koja je u svom govoru istaknula važnost stvaranja jakog hrvatskog lanca opskrbe hranom u mađunarodnim okvirima.

"S nama su danas oni koji uzgajaju 400 najboljih grla stoke i imaju veće ambicije te koji se ne zadovoljavaju malim i unatoč teškim okolnostima uspijevaju u domaćem uzgoju, u novim tehnikama, tehnologijama, genotipizacijama i njima želim posebno zahvaliti. Naš su ponos“, poručila je.

Osvrnula se i na jučer usvojen paket pomoći vrijedan gotovo 21 miljardu kune rekavši da su poljoprivrednici i ribari korisnici mjera koje čine najveći udio paketa.

"Hvala vam što radite“, poručila je izlagačima rekavši da Ministarstvo radi na novom strateškom programu. "Mogu vam jamčiti da će se nastaviti ovakav intenzivan dijalog jer razlika između nerazvijenih i razvijenih države jest uključenost institucija i poticanje širokog dijaloga. To je ono što će nas učiniti boljim i kvalitetnijim“, poručila je proglasivši sajam službeno otvorenim.

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba 

Zbog suše pomoć od ministrice zatražio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić poručivši da ona ne bude simbolična jer su poljoprivrednici na rubu izdrživosti. "Moramo im pomoći da bi očuvali proizvodnju i opstali“, poručio je.

Za svakoga po nešto

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba koja se održava u sklopu sajma, a posjetitelji će moći vidjeti najkvalitetnija grla hrvatskih uzgajivača. U sklopu nje provest će se i ocjenjivanje grla u vanjskim i zatvorenim prezentacijskim prostorima Sajma.

Očekuje vas velika ponuda opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije te po prvi puta kao posebna tematska cjelina - Sajam OPG-ova i eko proizvođača.

Prikazane su i dvije tematske cjeline - Peti element - posvećena sezoni grijanja i obnovljivim izvorima energije te Drvni svijet bazirana na prezentaciji opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Parkiralište je, kao i inače, besplatno za sve posjetitelje. Cijene ulaznica su 30 kuna za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom te grupne posjete, dok će odrasli izdvojiti 38 kuna.

Tijekom sva tri dana, od 9. do 11. rujna, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Otvorenje Marija Vučković Zlatko Salaj Marko Marušić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo