Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2017
  • 24.02.2017. 18:00

Otvoren Viroexpo 2017 - sajam s dušom!

Danas je otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2017.! Otvorenju su prisustvovali i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i premijer Andrej Plenković.

  • 2.986
  • 376
  • 0

Danas je otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2017. uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstva gospodarstva. Sajam će trajati do nedjelje, 26. veljače 2017.

Otvorenju su prisustvovali i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na otvorenju su bili i brojni uglednici iz javnog i političkog života, mnoštvo veleposlanika stranih zemalja, predstavnika gospodarskih i obrtničkih komora. Zemlja partner ovogodišnjem Viroexpu je, po drugi puta, Češka Republika.

Među vodećim sajmovima u državi

Velika ponuda bučinog ulja

Ove godine na sajmu izlaže čak 587 izlagača iz 27 zemalja što svrstava sajam jednim od najuspješnijih i najvećih u državi. Posjetiteljima se obratio ministar Tolušić te rekao kako je ovo prije svega sajam prijateljstva na kojem se sklapaju brojne suradnje.

"Ovaj sajam doprinosi pozitivnim gospodarskim kretanjima te je odraz kvalitetnog upravljanja".

Premijer Plenković istaknuo je važnost sajma u Virovitici, pogotovo zbog geografskog položaja koji je naslonjen srednjoj Europi, zemljama s kojima nas povezuju kultura, povijest i želja za što većim gospodarskim boljitkom.

"Vlada je prepoznala važnost sajma, pa su čak četiri ministarstva ove godine i pokrovitelji."

Premijer o Projektu Slavonija

Osvrnuo se premijer i na Projekt Slavonija te je istaknuo kako je zadao zadaću ministrima podići Slavoniju na noge, za što će izdvojiti i 2,5 milijarde eura.

Mehanizacija na sajmu

"Vidimo da su ljudi u Slavoniji spremni iskoristiti poticaj koji im Vlada želi dati. Projekt će se ogledati kroz smanjenje regionalnih razlika, kroz novi indeks razvijenosti regije. Do 2020. godine promotrit ćemo da li je trenutna podjela Republike Hrvatske uistinu najbolja", te nastavio: "Jamčim da ćemo ovim tempom nastaviti i dalje, imamo radišne ministre koji žele raditi na dobrobiti svih ljudi, osobito na području poljoprivrede i gospodarstva", rekao je premijer.

Brojni tradicionalni proizvodi i mehanizacija

Na sajmu se mogu pronaći vrlo zanimljive inovacije. U dvije hale izloženi su brojni tradicionalni suhomesnati proizvodi, med i proizvodi od meda, ljekovito i aromatično bilje, cvijeće, domaći sokovi, likeri i rakije, vina, kolači, štandovi proizvođača stočne hrane i tako dalje, dok je vani, pored šatora, izložena mehanizacija.


Fotoprilog


Tagovi

Viroexpo Sajam Virovitica Izlagači Mehanizacija Proizvodi Češka 2017


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]