Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GoGreen
  • 17.03.2017. 18:00

Otvorena prva hrvatska GoGreen pametna tržnica

"Do sada je u GoGreen mrežu uključeno 700tinjak malih proizvođača s tendencijom širenja, jer se svakim danom javljaju novi proizvođači koji svoje proizvode žele ponuditi tržištu".

  • 3.145
  • 224
  • 0

Otvorena je prva hrvatska pametna GoGreen tržnica. U Sigetu na 800 metara kvadratnih domaći mali proizvođači prodaju svoje proizvode pod strogo kontroliranim uvjetima.

Tržnice u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju postojanja. One nisu samo mjesto nabave namirnica, one su i poželjna turistička destinacija, zaštićena nematerijalna kulturna baština, a sada postaju i mjesto primjene održivih tehnologija. Razvoj tržnica od iznimne je važnosti za razvoj i opstanak malih proizvođača koji čine temelj održivosti ruralnih područja.

700 domaćih proizvođača

Prema riječima Alana Slapara voditelja projekta "do sada je u GoGreen mrežu uključeno 700tinjak malih proizvođača s tendencijom širenja mreže, jer se svakim danom javljaju novi proizvođači koji svoje proizvode žele ponuditi tržištu".

"Projekt GoGreen važan je jer se okrupnjavanjem malih proizvođača i pokretanjem takvog tržišnog koncepta malim OPG-ovima bitno olakšava tržišni nastup i time im se omogućuje fokus na razvoj vlastitog businessa, a oslobađa ih se dodatnih napora traženja prodajne mreže, ulaganja u marketing.

eKupi - kupnja preko weba

Suradnja s eKupi tu dolazi do iznimne važnosti jer eKupi je web platforma koja omogućava pristup velikom broju kupaca. Osim velikih ulaganja u proteklih sedam godina poslovanja, eKupi je danas i broj 1 web trgovac po svom opsegu poslovanja.

Uz mnoge pogodnosti koje eKupi nudi svojim kupcima danas možemo ponuditi da iz udobnosti svojeg doma naši kupci mogu naručiti domaće proizvode naših domaćih proizvođača hrane i pića, prvenstveno mislimo na male proizvođače obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Dostava je nešto što se podrazumijeva tako da kupac može zaboraviti nošenje teških vrećica s placa", naglasio je Ilija Matić voditelj marketplacea eKupi.

Provjera zdravstvene ispravnosti

Kad smo kod sigurnosti kupci mogu biti sigurni da kupuju hrvatski proizvod, zdravstveno ispravan a za strogu kontrolu kvalitete tu je Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar. Prema riječima voditelja Laboratorija za kemijske analize dr.sc. Daria Lasića "kupci mogu u svakom trenu, ako im se proizvod učini sumnjiv, odložiti sumnjive namirnice i u Laboratoriju Zavoda će se provjeriti ispranost istih."

Uskoro i u drugim gradovima

"Danas je otvorena tržnica u Zagrebu, slijedeća se otvara u Čakovcu a uskoro se planira i otvaranje u Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zadru i Puli.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija puno su pomogli projektu na način da su organizirali informativne radionice o projektu, a upravo je edukacija proizvođača najvažniji segment rada s malim proizvođačima. Županija i dalje pomaže s edukacijama o standardizaciji proizvoda, pomaže pri osiguravanju dozvola, pružanju savjetodavnih usluga vezanih uz EU fondove", naglasio je mr.sc. Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU fondove Zagrebačke županije.


Tagovi

GoGreen tržnica Ilija Matić Alan Slapar Josip Kraljičković


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić