Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 25.10.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Koška

Otvorenje novog servisnog centra Jerković: Događaj i investicija kakvu Koška ne pamti

Prvi se brojnim gostima u velikom servisu koji se prostire na 1.250 četvornih metara u sklopu kojega će biti i praonica te skladištu, obratio najstariji član obitelj, djed Tomislav, i u dirljivom govoru podsjetio na sve to kako je bilo prije 50 godina.

Foto: Agroklub
  • 2.774
  • 529
  • 0

Class traktori i kombajni kod zastupnika Jerković d.o.o. od jučer imaju doista odličan smještaj, skrb i promociju. Velebni i, slobodno možemo reći, ogromni i funkcionalni novi prodajno-servisni centar ove tvrtke otvoren je u Koški. Čast da prerežu vrpcu nove investicije obitelji Jerković imali su najmlađi, sinovi Alojzija i Ruže, Luka i Tomislav. Inače je to obiteljska tvrtka koju je pokrenuo prije 50 godina djed Tomislav i već tada kao ovlašteni servis pznate austrijske tvrtke Steyr.

Danas je tvrtka Jerković d.o.o. glavni ovlašteni zastupnik za Istočnu Hrvatsku za tvrtke Claas, Strautmann, Horsch, Trimble i Guttler. Prvi se brojnim gostima u velikom servisu koji se prostire na 1.250 četvornih metara u sklopu kojega će biti i praonica te skladištu, obratio najstariji član obitelj, djed Tomislav, i u dirljivom govoru podsjetio na sve to kako je bilo prije 50 godina i kako je došlo do današnje tvrtke i njihovih aktivnosti. Gostima se obratio i pozdravio ih Alojzije Jerković, ali i Arved von Bieberstein, iz Claasa koji je predstavio ekipu s kojom surađuje u tvrtki Jerković. Iz Claasa je prisustvovao i Jörg Sudhoff, dok je goste pozdravio i Erwin Higesberger iz tvrtke Horsch, kao i Zoran Kovačević, načelnik općine Koška, koji je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Osijek.

dv
Danas je tvrtka Jerković d.o.o. glavni ovlašteni zastupnik za Istočnu Hrvatsku za tvrtke Claas, Strautmann, Horsch, Trimble i Guttler

Prije 20 godina imali jednog zaposlenog, sada njih 20

Osim Alojza i Tomislava, aktivno u tom poslu su još i sestra Dubravka, supruga Ružica, a i baka Anica koje se osim prodajom poljoprivredne mehanizacije, uređaja i sistema za precizno satelitsko navođenje strojeva po njivama, popravkom i održavanjem istih, bave i opskrbom originalnih rezervnih dijelova i samom poljoprivrednom proizvodnjom. 

Dubravka i Ružica rade u knjigovodstvu, a još su zadužene i za dio poslova u marketingu te za tekuće stvari u tvrtki oko prijema roba, strojeva i slično. Podsjetio nas je Alojz kako su prije 20 godina imali jednog zaposlenog, a danas ih je 20. Otac Tomislav je ipak najviše zadužen oko brige za 200 hektara zemlje koje obrađuju.

Novi servisni centar je u industrijskoj zoni općine Koška, u neposrednoj blizini dosadašnjeg koji se nalazio na njihovu imanju, a cilj je, kako je rekao Alojzije, ponuditi još kvalitetniju uslugu. Posjeduju potpuno opremljene radione sa svim alatima, veliko skladište rezervnih dijelova te stručno osoblje usavršavano u tvrtkama koje zastupaju i sa stalnom podrškom od njih istih.

Moderna učionica za predavanja i bogato skladište originalnim dijelovima

Lexion, Jaguar, Terra trac, Tucano, Avero, tipovi su kombajna marke Class koje smo gledali u prezentaciji, i na području ovoga velikog prodajno servisnog centra u Koški. Class traktori Xerion, Axion, Arion, Atos, Elos te brojni primjerci Horsch mehanizacije kao što su gruberi, tanjurače, sijačice, prskalice kao i Guttler valjci, i Strautmann prikolice i mikserice su ono najvažnije u ponudi koju će te pronaći prilikom posjete centra, čijem su otvaranju prisustvovali brojni poljoprivrednici i poslovni partneri tvrtke, predstavnici općine Koška i okolnih mjesta.

bf
Jerković d.o.o. je obiteljska tvrtka koju je prije 50 godina pokrenuo djed Tomislav

Opremljeni su modernom učionicom za predavanja i školovanja korisnika strojeva Claas, Horsch i Strautmann, a sada posjeduju još i bolje i kvalitetnije potpuno opremljene radionice sa svim specijaliziranim alatima i dijagnostikom za održavanje i popravak strojeva. Obilaskom novog centra uvjerili smo se da raspolažu bogatim skladištem originalnih rezervnih dijelova, a brojna potpuno opremljena servisna vozila garancija su da serviseri u svakom trenu mogu izaći na intervenciju unutar 24-satnog dežurstva u sezoni poljoprivrednih radova.

Uloženo 11 milijuna kuna

"Na početku smo mislili da će nam za novu zgradu biti dovoljno pet milijuna kuna. Zatim se iznos povećavao do konačnih 11 milijuna jer se neke stvari ne mogu predvidjeti. Osigurali smo preko 45 posto vlastitih sredstava, dio je kredit banke, privatne investicije mimo kredita te potpora HGK od gotovo 1,5 milijuna kuna. Rezultat je suvremena zgrada koja ima potrebne energetske certifikate, obložena fasadnim panelima, a svi upravni dijelovi sagrađeni su tvrdim materijalom uz dodatnu vanjsku zaštitu panelima za termoizolaciju. Zgrada ima dosta izvora svjetla, detalje od metalnih konstrukcija do stakla. Pokušali smo donijeti najbolja rješenja u granicama svojih mogućnosti", rekao je za Agroklub direktor Jerković i prije nekoliko dana, a sada smo se uvjerili u veličinu investicije u pravom svjetlu.


Fotoprilog


Tagovi

Claas Jerković d.o.o. Horsch Koška Servisni centar Otvorenje Alojz Jerković


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]