Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fungi vikend
  • 25.09.2020. 16:30
  • Sisačko-moslavačka, Lonjsko polje

Ovaj vikend u Lonjskom polju sve je u znaku gljiva - Posjetite fungi festival

Posjetitelje očekuju velika izložba gljiva, edukativni sadržaji o biološkoj raznolikosti Lonjskog polja i važnosti njezina očuvanja te ugostiteljska ponuda.

Foto: Tomislav Koran/Prorsus komunikacije
  • 125
  • 33
  • 0

Fungi vikend, festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje, održat će se u subotu i nedjelju, 26. i 27. rujna, u Posjetiteljskom centru Repušnica u istoimenom mjestu kraj Kutine.

Bogat program pripremaju Turistička zajednica grada Kutine, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Centar za istraživanje gljiva "Russula" Novska.

Posjetitelje, najavljuju, očekuje velika izložba gljiva, edukativni sadržaji o biološkoj raznolikosti Lonjskog polja i važnosti njezina očuvanja te ugostiteljska ponuda.

Prema preporukama epidemiologa, bit će postavljena na otvorenom. Izložit će se gljive Slavonije i Moslavine, a kako bi ih gosti što bolje upoznali, sve će biti označene karticama s hrvatskim i znanstvenim nazivom, oznakom jestivosti i eventualne ljekovitosti.

Brojni edukativni i rekreativni sadržaji

Zainteresirani će pod vodstvom stručnih vodiča moći krenuti u biciklističke te pješačke obilaske Parka prirode Lonjsko polje, a moći će se voziti i kanuom. Zbog pridržavanja razmaka svaka će skupina moći imati do 10 sudionika.

U dvorani Posjetiteljskog centra, pak, moći će se razgledati multimedijska edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolske i školske dobi. 

Sve zainteresirane kroz izložbu vode avatari sedam životinja: jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela, a obilazak će biti organiziran u četiri termina.

Također, u sklopu Fungi vikenda moći će se upoznati i s projektom SavaTIES povezan s borbom protiv invazivnih vrsta u zaštićenim područjima u slivu rijeke Save. Prisutnost invazivnih vrsta značajno utječe na promjene u staništima, pa tako i na bioraznolikost gljiva.

Repušnica se nalazi kraj Kutine i udaljena je samo sat vremena vožnje osobnim vozilom autocestom iz Zagreba. Zbog toga na tamošnji festival gljiva, utemeljen prije pet godina, uz posjetitelje iz Sisačko-moslavačke, rado dolaze i oni iz Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

U subotu program traje od 9 do 18, a u nedjelju od 10 do 15 sati.


Tagovi

Fungi vikend Gljive Lonjsko polje Izložba


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?