Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA
  • 25.10.2021. 20:00
  • Bologna, Italija

Ovogodišnja EIMA 2021 naznačila oporavak scene poljoprivrednih sajmova Europe?

Sljedeće izdanje sajma u Bologni održat će se od 9. do 13. studenog 2022. godine, a nakon čega se planira nastaviti bijenalno, svake druge godine, kao i do sada.

Foto: Vedran Stapić
  • 184
  • 99
  • 0

Nakon pandemijske pauze, 44. izdanje međunarodnog sajma poljoprivredne mehanizacije, opreme i dijelova EIMA International u Bologni okupilo je od 19. do 23. listopada brojne poljoprivrednike i čak 1.350 izlagača iz 40 država svijeta.

Dominirale su, očekivano, perjanice talijanske industrije, no bilo je tu i stranih izlagača, njih 350. Prezentirano je impresivnih 40 tisuća različitih modela kroz 14 specijaliziranih sektora grupiranih u 5 tema ovoga sajma - komponente, zeleno, energija, digitalno i tehnologije upravljanja vodom. Sve to na gotovo 100 tisuća kvadrata sajamske površine.

Odaziv izlagača ocjenjujemo vrlo pozitivnim, poglavito kada uzmemo u obzir da i dalje imamo prisutne različite Covid-19 mjere te da nedostaju predstavnici vrlo važnih zemalja kao što su Kina i Indija, a koje srdačno očekujemo već na sljedećem izdanju sajma”, izjavila je Simona Rapastella, generalna direktorica FederUnacoma, u ime organizatora, talijanske federacije proizvođača poljoprivredne mehanizacije. 

Unatoč svemu, niti posjeta nije izostala, dapače, na razini je 85 posto posljednjeg predpandemijskog sajma. Službeni podaci govore da je EIMA 2021 u pet dana zabilježila više od 270.000 posjetitelja od čega gotovo 10 posto inozemnih.

Predsjednik domaćina, sajamske kuće BolognaFiere, Gianpiero Calzolari, biranim je riječima oslikao ovu poznatu poljoprivrednu manifestaciju: “Posebno se ponosimo rezultatima ovogodišnje EIMA koja svjedoči oporavku ekonomije nakon pandemijske krize" i dodao kako je upravo pandemija dodatno naznačila važnost sektora u realizaciji novih EU politika.

Uz brojnu mehanizaciju, na sajmu su prezentirani i pobjednici izbora za traktor godine TotY, smješteni na poseban vanjski prostor, a gdje su posjetitelji mogli svih 14 finalista vidjeti na jednom mjestu.

EIMA je svjedočila i brojnim tehnološkim trendovima, od sveprisutnijih električnih prototipa traktora, do također sve učestalijih daljinski upravljanih samohodnih strojeva različitih namjena.

Sljedeće izdanje sajma u Bologni održat će se od 9. do 13. studenog 2022. godine, a nakon čega se planira nastaviti bijenalno, svake druge godine, kao i do sada.

Organizatori kažu da se EIMA vratila u velikom stilu, a fotografije to i potvrđuju.


Fotoprilog


Tagovi

EIMA Bologna Gianpiero Calzolari Simona Rapastella BolognaFiere Sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.