Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIMA 2022
  • 15.10.2022. 15:00
  • Pariz, Francuska

Pariški sajam SIMA 2022 slavi 100. obljetnicu

Međunarodni agrobiznis show SIMA obilježava 100 godina održavanja uz brojne nagrade, natjecanja, konferencije. Predstavit će preko 1.800 tvrtki izlagača

Foto: Facebook/SIMA Paris
  • 421
  • 66
  • 0

Međunarodni agrobiznis show SIMA 2022 se etablirao kao vrhunska manifestacija rješenja i tehnologija za efikasnu i održivu poljoprivredu. Prvi put je organiziran 1922. godine, a ove godine proslavlja stogodišnjicu. Održava se od nedjelje 6. do četvrtka 10. studenog 2022. godine u pariškom izložbenom centru Nord Villepinte, u Francuskoj. 

Očekuje se da će ove godine okupiti oko 1.800 tvrtki izlagača i preko 230.000 profesionalnih posjetitelja. Organizatori navode da će biti prikazana rješenja i tehnologije posvećene razvoju održive i uspješne poljoprivrede.

Stogodišnjicu slave inovacijama

Predstavit će inovativne proizvode i rješenja koji definiraju tržište u podsektorima kao što su biljni i specijalizirani usjevi, stočarstvo, oprema za navodnjavanje i dr. U sklopu izložbe će se održati popratni događaji koji će dopuniti sajam novim pristupom, proširenim sadržajem i poboljšanim predstavljanjem inovacija u poljoprivrednom sektoru.

U namjenskom prostoru SIMA Tech će se ukazati na inovacije i tehnologije za postizanje visoke učinkovitosti i održivosti poljoprivrede. Obuhvatit će sve izložbe novih tehnologija sa sajma, start-up selo i poljoprivredno robotsko selo.

Održat će se i SIMA Innovation Awards, međunarodno poznato natjecanje koje odaje priznanje najinovativnijoj opremi, proizvodima, tehnologijama i uslugama koje su predstavili izlagači sajma.

Događanja namijenjena mladima

Novina SIMA Talent je posvećena temama obuke i zapošljavanja u poljoprivrednom sektoru. Smješten u srcu sajma, ovaj prostor će predstavljati obuku koju nudi industrija. U ponudi će biti niz događaja prvenstveno namijenjenih mladima.

Start-up Village je prava odskočna daska koja pomaže mladim poduzećima da budu zapaženi pored velikih imena u svijetu poljoprivrede, poručuju organizatori. 

Nagrada Agricultural Robotics Village by FIRA promovira sela posvećena razvoju robotike u poljoprivredi, a SIMA Farming Awards je europsko natjecanje za inovativne poljoprivrednike.


Fotoprilog


Tagovi

SIMA 2022 Sajam Pariški sajam Inovacije Nord Villepinte


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]