Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regionalni plac
  • 08.04.2019. 13:30
  • Međimurska, Nedelišće

Pedeset malih OPG-ova predstavilo se na prvom Regionalnom placu

Poslana je i poruka da naši poljoprivredni proizvođači moraju biti više i bolje zastupljeni i na našoj obali, pogotovo u vrijeme turističke sezone.

Foto: Igor Čolaković
  • 479
  • 62
  • 0

Pedesetak izlagača, malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko - križevačke, Krapinsko - zagorske, Bjelovarsko - bilogorske i Virovitičko - podravske županije, predstavilo je svoje proizvode na prvom Regionalnom placu, koji je u subotu, 6. travnja, organiziran u dvorani MESAP-a u Nedelišću. Regionalni plac organizirala je Međimurska županija, kako bi povezala obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa sjevera Hrvatske te im pružila novu prigodu za predstavljanje njihovih proizvoda.

"Na Regionalnom placu nastojimo ponuditi ono najbolje iz naše regije, a našim poljoprivrednim proizvođačima omogućiti novu prigodu da kupcima ponude svoje domaće, kvalitetne poljoprivredne proizvode. I na ovaj način želimo poslati jasnu poruku da naši poljoprivredni proizvođači moraju biti više i bolje zastupljeni i na našoj obali, pogotovo u vrijeme turističke sezone", istaknuo je na otvorenju Regionalnog placa Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Bogata ponuda domaćih proizvoda

Pedesetak izlagača u Nedelišću je ponudilo voće i povrće iz domaćeg, ekološkog uzgoja, domaće sjemenje, razne vrste brašna i ulja, sireve i druge mliječne proizvode, domaće kobasice i druge suhomesnate proizvode, medove, sokove i voćne rakije, začine, ali i predmete tradicijskog rukotvorstva.

"Rado smo iskoristili poziv i prigodu da našu proizvodnju, pekmeze i džemove, predstavimo i u Međimurju. Posjetitelji se posebno zanimaju za naš jabučni ocat, koji pravimo od divlje jabuke", rekla je Vlasta Bokulić, vlasnica OPG-a Sirač.

Bogatstvo plodova domaćih proizvođača 

Na ovoj novoj sajamskoj priredbi niz je proizvođača predstavilo i svoja bučina ulja te proizvode od buče.

Proizvođači razmjenjuju iskustva            

"Već nekoliko godina planiram svoje bučino ulje predstaviti na MESAP-u, pa sam vrlo zadovoljan da mi se konačno pružila prigoda za nastup na ovom sajmu. Ovakve su akcije dobrodošle, jer nam pružaju prigodu za besplatnu promociju, ali i za bolje povezivanje malih poljoprivrednih proizvođača iz sjeverozapadne Hrvatske i razmjenu iskustava", naglasio je Ivan Šoštarić, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Bedekovčine.

Organizatori prvog Regionalnog placa istaknuli su želju da ova sajamska priredba u Nedelišću postane tradicionalna, pa su najavili kako će već ove godine biti organizirana nova okupljanja poljoprivrednih proizvođača iz sjeverozapadne Hrvatske.


Fotoprilog


Tagovi

Nedelišće Regionalni plac Domaći OPG-i Mali OPG-i


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.