Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokladno jahanje
  • 28.01.2022. 13:30
  • Brodsko-posavska, Velika Kopanica

Počela pokladna jahanja - na ulicama Velike Kopanice 70-ak jahača iz cijele Slavonije

Bile su ovo teške i nestrpljive dvije godine. "Već smo bili i mi nervozni, a i konji. Tradicija je i jednostavno bez toga ne bismo mogli", kazao je Adam Dorić, konjogojac iz Svilaja.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 272
  • 45
  • 0

Nakon dvije godine nestrpljivog čekanja zbog Covida ulicama Velike Kopanice projahalo je 70-ak jahača iz cijele Slavonije. Krenula su pokladna jahanja, a iza svega stoji Konjogojska udruga tog mjesta.

"Unazad par godina mi prvi na području županije organiziramo ovaj događaj, a odaziv jahača je velik. Prisustvuju oni od Vukovara, Županje, Vinkovaca do Našica, Gradiške i Baranje", rekao je za Slavonskobrodsku televiziju Tomica Ergotić, predsjednik spomenute udruge.

Ponovo biti u povorci svi su jedva dočekali. Bile su ovo teške i nestrpljive dvije godine. "Već smo bili i mi nervozni, a i konji. Tradicija je i jednostavno bez toga ne bismo mogli", kazao je Adam Dorić, konjogojac iz Svilaja.

Predsjednik Konjogojske udruge "Baranja" Branjin Vrh Ivan Gajšek kaže da napokon nakon dvije teške godine vidi lijepi broj konja. S njim se slaže i Emma Kaladić, članica Konjičkog kluba "Slavonija i Baranja" iz Ernestinova. Iznenadila se odazivom, a pokazala je i svoju kobilu Kanisu koja ima 19 godina i svakodnevno ju jaše.

"Ljudi su željni družbe, tradicije. Ne smijemo dozvoliti da se to prekine", izjavio je Gajšek.

Jahači su obišli tri postaje, a prva je bila kod Mije i Marije Ergotić koji kažu da je prekrasno te da ih nikad nije bilo puno kao sada.

Više pogledajte u emisiji Život i zemlja:


Tagovi

Pokladno jahanje Jahači Konji Velika Kopanica


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo