Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 08.04.2016. 11:30

Posjetite Dane vina, turizma i cikloturizma

8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, tradicionalna su manifestacija promocije turizma, etno i gastronomske ponude.

  • 994
  • 46
  • 0

Pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i ove je godine organizirana tradicionalna manifestacija promocije turizma, etno i gastronomske ponude kraja u kojem se održava - 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije.

Održavanjem Uskršnjeg gastro festa, manifestacija je počela prošlog vikenda u Đakovu, a nastavlja se 8. i 9. travnja u Piškorevcima koji će tada postati "centar svijeta". Program obuhvaća čitav spektar različitih aktivnosti, od sajma preko promotivno-prodajnih izložbi i radionica do nastupa KUD-ova i vokalnih skupina te Mate Bulića u petak navečer.

Sajam koji njeguje poljoprivrednu tradiciju

Đakovo Expo Zlatne ruke, odnosno 8. Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva je središnji događaj, čije će svečano otvaranje, uz nazočnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića i župana Vladimira Šišljagića, biti 9. travnja u 11 sati na Sajmištu u Piškorevcima.

Održavanjem Uskršnjeg gastro festa, manifestacija je počela prošlog vikenda u Đakovu, a nastavlja se 8. i 9. travnja u Piškorevcima koji će tada postati "centar svijeta".

Posjetiteljima će biti ponuđene mnoge izložbe i prodaja domaćih proizvoda, promocija vina i vinskih cesta, edukativne i tradicijske radionice, predstavljanje učeničkih zadruga, festival čokolade, zabavni i kulturno-umjetnički program. Bit će to sajam kojim se njeguje i promovira bogata poljoprivredna tradicija, kao i tradicija starih zanata Đakova i Đakovštine, a okupljanjem malih poduzetnika i razmjenom znanja i iskustava želi se dati impuls gospodarskom razvoju ovog kraja. Inače, u sklopu ove manifestacije ugostiteljski objekti Grada Đakova u razdoblju od 1. do 10. travnja nudit će vina s područja Osječko-baranjske županije prema promotivnim cijenama.

Dani vina i turizma pridonose razvoju ruralnog prostora

Dani vina i turizma nastavljaju se 9. i 10. travnja održavanjem edukacije za cikloturizam u Dalju te 16. travnja cjelodnevnom manifestacijom Dani vina i turizma u Belom Manastiru. Slijede Sajam SALORI u Osijeku od 15. do 17. travnja, 23. travnja Sajam cvijeća u Dalj Planini, 23. travnja cjelodnevni program Dani vina i turizma u Našicama te navečer koncert Hanke Paldum, Wine tour večer u Belišću 30. travnja, a 7. svibnja Sajam antikviteta, vinske ulice i navečer Večer vina i umjetnosti u Osijeku.

"Osječko-baranjska županija svoj gospodarski razvoj vidi i u snažnom razvoju ruralnog prostora, a različiti oblici turizma su pokretač tog razvoja. Posebno mjesto ima vinski turizam, što dokazuju 12 proglašenih vinskih cesta, veliki broj manjih proizvođača s kvalitetnim vinima te potencijal da u narednim godinama oko 50 % hrvatske proizvodnje vina bude s područja naše Županije. Na to se nadovezuje razvoj lovnog turizma i cikloturizma, očuvana tradicija i kulturna baštine, autohtona jela, manifestacije koje pokazuju bogatstvo običaja, nošnji i folklora, kao i poljoprivredni proizvodi seljačkih domaćinstava proizvedenih na tradicionalni način. U prezentaciji i promociji naših potencijala i ponude, OPG-a, obrta, tvrtki i svih drugih osoba koje žele razvijati ovaj kraj i svoj dom u njemu posebno mjesto ima manifestacija Dani vina i turizma", ističe župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.

Tradicionalno ocjenjivanje vina

U sklopu 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije održat će se i tradicionalno ocjenjivanje vina. Prikupljanje uzoraka je predviđeno za 19. i 20. travnja 2016. godine u uredima Savjetodavne službe i to u Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu o Našicama. Više saznajte na linku u nastavku:

Prijave se za županijsko ocjenjivanje vina

Detaljan program 8. Dana vina, turizma cikloturizma u Piškorevcima možete pogledati u dokumentima koji se nalaze ispod članka, a niže možete pogledati Google mapu sa svim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji u kojim se održava ova manifestacija.


Dokumenti


Tagovi

Dani vina Turizma i cikoloturizma Osječko-baranjska županija Đakovo Expo Zlatne ruke Tomislav Tolušić Vladimir Šišlljagić


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P