Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 23.10.2014. 16:00

Posjetite Festival terana i tartufa

Festival će okupiti domaće proizvođače terana, lokalne vinare te poznate tvrtke koje se bave otkupom i preradom tartufa, a ocjenjivat će se i najbolje vino.

  • 153
  • 6
  • 0

Ovogodišnji 5. po redu Festival terana i tartufa održat će se 25. listopada u samoj starogradskoj jezgri Motovuna. Drevni gradić na brdu s pogledom na Motovunsku šumu i rijeku Mirnu, posljednju subotu u listopadu ugostit će domaće proizvođače terana, lokalne vinare te nadaleko poznate tvrtke koje se bave otkupom i preradom tartufa.

Publika će i ove godine ocjenjivati najbolje vino

Manifestacija započinje u 12 sati izložbom i degustacijom proizvoda od tartufa i terana. Kupnjom degustacijske čaše gosti mogu kušati izložena vina. Dodjela nagrada i ocjenjivanje najboljeg vina po mišljenju publike tradicionalna je svečanost koja neće ni ove godine izostati. Posjetitelji glasovanjem za svoje najdraže vino ulaze u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti primamljive nagrade.

Županija gost priprema iznenađenje

Festival terana i tartufa

Ove godine novitet je županija gost u ulozi koje će se naći Vukovarsko-srijemska županija sa svojim gurmanskim bogatstvima i Iločkim podrumima. Gosti pripremaju i posebno iznenađenje: u grad Velog Jože donijet će najveću bundevu u Europi, tešku čak 630 kilograma!

Prostrani Trg Andrea Antico postat će središte zbivanja i okupljanja. Ovdje će goste tijekom cijelog dana zabavljati Kvartet Istria, a dobru atmosferu održavat će i mlada te razigrana Limena glazba iz Buja. U 16 sati sve posjetitelje, vinoljupce i gurmane očekuje otvorenje izložbe Društva likovnih stvaratelja iz Pazina pod nazivom "U slast", te izložbe fotografije i modela modne kolekcije "Journey" Alena Poropata . Izložbu će upotpuniti nastup bujske ženske vokalne skupine "Romansa".

Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu. Pripremat će mnoge domaće delicije i jela na bazi tartufa i terana, pa vjerujemo da iz Motovuna nitko neće otići prazna želuca.

Cjelodnevni eno i gastro užitak u samom srcu grada Velog Jože najbolji je poziv da subotu, 25. listopada provedete u centralnoj Istri, kušate tartufe i podrumsku kapljicu, a s brda iznad doline rijeke Mirne odete zadovoljena nepca.


Tagovi

Teran Vino Tartufi Iločki podrumi Motovun Domaći proizvođači Ocjenjivanje najboljeg vina Domaće delicije Gastro užitak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer