Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 15.11.2017. 18:00

Povećava se izvoz hrvatske poljoprivredne mehanizacije

Zahvaljujući kontinuiranim nastupima na sajmovima tvrtke izvoze preko 70% svoje proizvodnje, rekao je direktor Klastera poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka Željko Erkapić.

Foto: Facebook/Agritechnica
  • 453
  • 30
  • 0

"Hrvatske tvrtke sve više povećavaju udio izvoza poljoprivredne mehanizacije i postale su prepoznatljive na sve zahtjevnijem tržištu", naglasila je voditeljica Odjela prerađivačke industrije Sektora za industriju i IT HGK Gordana Ribarić povodom nastupa hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica, koji se od 12. do 18. studenoga održava u Hannoveru, stoji u priopćenju Hrvatske gospodarske komore (HGK).

"Sajmovi su nezamjenjiv kanal za prodaju poljoprivredne mehanizacije kao opreme koju je vrlo teško prodati drugim načinom, web prodajom ili kataloškom prodajom. Zahvaljujući kontinuiranim nastupima na sajmovima tvrtke izvoze preko 70% svoje proizvodnje", rekao je direktor Klastera poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka Željko Erkapić, naglasivši odličnu dugogodišnju suradnju s HGK u projektima internacionalizacije.

Zadovoljan je i zamjenik direktora tvrtke Hittner d. o. o. Bjelovar Dinko Turk istaknuvši da su imali nekoliko sastanaka s potencijalnim kupcima iz Belgije, Irske, Tunisa, Etiopije i Indije. U tijeku je i finalizacija poslova započetih u Iranu.

Na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 70 m2 svoje proizvode predstavili su proizvođači poljoprivredne mehanizacije: proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora tvrtka Hittner d. o. o. Bjelovar, proizvođač hidraulične opreme za poljoprivrednu mehanizaciju Hidraulika Kutina d. d. Kutina, proizvođač poljoprivredne mehanizacije Megametal d. o. o. Nedelišće i proizvođač opruga POD d. o. o. Dežanovec i Klaster poljomehanizacije d. o. o. Osijek.

Sajam Agritechnica najveći je europski sajam poljoprivredne mehanizacije bienalnoga karaktera. Ove godine sajam je okupio na površini od 394 000 m2 i u 23 hale 2900 izlagača iz 52 zemlje, a procjenjuje se da će sajam posjetiti preko 452 000 posjetitelja iz 115 zemalja. Hrvatski izlagači u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Klastera poljomehanizacije d. o. o. Osijek po četvrti put nastupaju na sajmu Agritechnica u Hannoveru.

Inače, tijekom sajma održan je niz sastanaka s predstavnicima inozemnih proizvođača, s finskim udruženjem proizvođača poljomehanizacije Viexpo, turskim udruženjem izvoznika strojogradnje Turkish machinery, talijanskim udruženjem Federunacoma, njemačkim udruženjem za poljoprivredu DLG i ruskim udruženjem poljoprivredne mehanizacije Rosspetsmash, navode iz HGK.

Foto: Facebook/Agritechnica


Tagovi

Agritechnica HGK Hannover Mehanizacija Klaster poljomehanizacije d.o.o.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)