Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2015
  • 26.08.2015. 18:00

Praznik poljoprivrede na slovenskoj Agri!

1.785 izlagača, 30 država, 3.000 metara kvadratnih izložba životinja, 15.300 metara kvadratnih pokusnih nasada. To je Agra 2015 u brojkama.

  • 75
  • 20
  • 0

AGRA se u svom 53. ponovljenom izdanju, od 22. do 27. kolovoza 2015. u Gornjoj Radgoni, Slovenija, potvrđuje kao najvažniji poljoprivredno-prehrambeni sajam u široj regiji susjednih država Slovenije, Austrije, Hrvatske i Mađarske.

Ovdje se predstavila vrhunska tehnologija, poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju, najkvalitetnija ponuda lokalnih i regionalnih prehrambenih proizvoda te vina i ekoloških poljoprivrednih proizvoda, koje predstavlja 1.785 izlagača iz 30 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 69.500 m².

Sajam visokih postignuća

Agra 2015

Priredbu AGRA je 2014. godine posjetilo 128.000 posjetitelja. Sajam posebni naglasak daje na Međunarodnu godinu tla te na mahunarke kao osnovu plodnosti tla, na industrijsku konoplju kao biljku tisuću mogućnosti, na aromatično bilje, ekološku poljoprivredu i prehranu, na hranu iz naše blizine i lokalnu opskrbu, na šumu i drvo, te na sigurnu i za okolinu prihvatljivu poljoprivredu.

Polja najboljeg posla

Na sajmu AGRA predstavljaju se: vrhunska poljoprivredna, vinogradarska, voćarska i šumska mehanizacija, alati i oprema, hrana i vino, eko hrana, sjemena i sadnice, sredstva za prihranu i zaštitu bilja, te za tov i zaštitu stoke, oprema za poljoprivredno prehrambenu industriju, vinarstvo i vinogradarstvo, proizvodi za održivu gradnju i obnovljivu energiju, strukovne, gospodarske i obrazovne ustanove, transportna sredstva, obrtnički proizvodi i usluge.

Slovenski farmeri moderniziraju gospodarstva!

Tržnice AGRA nude vam tradicionalne slovenske kulinarske finoće kao i proizvode dobivene biodinamičnom i integriranom proizvodnjom.

Sinonim za visoku kvalitetu

Pod okriljem sajma AGRA provedena su stručna ocjenjivanja kvalitete, od kojih će posjetitelji moći degustirati mnoge nagrađene uzorke.

Izložba mehanizacije u Sloveniji

Održano je 36. međunarodno ocjenjivanje mesa i mesnih prerađevina, 29. međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda, 19. međunarodno ocjenjivanje sokova, bezalkoholnih pića i embaliranih voda, 41. otvoreno državno ocjenjivanje vina, 13. ocjenjivanje meda s međunarodnim sudjelovanjem.

Praznik plodnosti zemlje

Predstavljen je i samoodrživ obiteljski ekološki vrt, uređen pomoću besplatne web aplikacije. Posjetitelji se mogu diviti trajnim nasadima slovenskog izbora vinovih loza, ekstenzivnim nasadima starih sorti jabuka, nasadima hmelja, a mogu se prošetati šumsko-parkovskim nasadima drveća u ukrasnog grmlja te kroz sajamski šumski poučni put. U svezi s biljnim nasadima predstavljena je i industrijska konoplja kao biljka s tisuću mogućnosti, kao prilika za razvoj novih, zelenih radnih mjesta.

Sajam Agra ponovno živi!

Permakulturni vrt na sajmu AGRA obrađen je po biodinamičkim načelima. Njegovu okolinu dopunjava ekološka kućica sačinjena iz bala slame. Novost među pokusnim nasadima je njiva s prikazom slovenskih autohtonih sorti sjemena, kao i prirodnog obogaćivanja tla sa zelenom gnojidbom.


Povezana biljna vrsta

Industrijska konoplja

Industrijska konoplja

Sinonim: - | Engleski naziv: Hemp | Latinski naziv: Cannabis sativa L.

Konoplja je poznata kao biljka za proizvodnju vlakana od prije oko 5 000 godina, a znatno kasnije kao ljekovita biljka za korištenje hašiša. Porijeklom je iz srednje Azije.... Više [+]

Tagovi

Mehanizacija Slovenija Zaštitna sredstva Oprema Agra Gornja Radgona Izložba životinja Industrijska konoplja Eko poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."