Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam agroinovacija
  • 28.11.2014. 18:00

Predstavljena Agro Arca 2015.

Međunarodni sajm inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji održat će se od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Trilju, a prijave će biti otvorene od 01. siječnja 2015.

  • 488
  • 21
  • 0

Centar agroinovacija iduće će godine biti Trilj. Upravo su tamo gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Marko Bubaš jučer potpisali Ugovor o suradnji na projektu Agro Arce, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati od 8. do 10. svibnja 2015. godine. Poznati sajam agroinovacija bilježi već osmo izdanje, a iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača iz Hrvatske i svijeta.

Agro Arca - projekt vrijedan truda

Ivan Šipić i Marko Bubaš - potpisivanje ugovora

"Agro Arcu prepoznali smo kao vrijedan projekt koji potiče razvoj novih i konkurentnih proizvoda u poljoprivredi i omogućuje umrežavanje i razmjenu znanja i tehnologija između inovatora, proizvođača, lokalnih institucija i obrazovnih organizacija. Logičan je to i nastavak našeg projekta „Proizvodna zona Čaporice - centar agropoduzetništva“ vrijednog 16,99 milijuna kuna za koji je grad Trilj, kao prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, dobio EU sredstva s ciljem razvoja poljoprivrede u Cetinskom kraju", rekao je ovom prilikom gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

U svojoj izjavi predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Marko Bubaš podsjetio je: "Naša je misija od pokretanja prve Agro Arce bila decentralizirati pitanje inovativnog gospodarstva, osobito u području poljoprivrede i postati jedna od ključnih platformi za razmjenu iskustava inovatora i poduzetnika, umrežavanje svih u proizvodno-inovacijskom lancu. To je i događaj koji na jednom mjestu predstavlja najnovije ideje, proizvode i usluge koje već jesu ili trebaju zauzeti značajno mjesto na tržištu".

J.Sarač, M. Bubaš, I. Šipić i A. Katavić

Važnost projekta Agro Arce, predstavili su i glavni tajnik Udruge Vojislav Raušević te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, suorganizatora događaja i to pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i EU integracije Anđelko Katavić te ravnatelj partnerske institucije, Javne ustanove RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije Jozo Sarač.

Katavić je tom prilikom naglasio kako su istraživanje i razvoj inovacija područja u koje Županija namjerava u narednim godinama najviše ulagati te najavio i skoro osnivanje nekoliko centara koji će se specijalizirati za razvoj ključnih gospodarskih grana u Županiji, među kojima je i poljoprivreda.

Uz raspoložive kapacitete do više razine poljoprivrede

Prema Saraču, 30 tisuća hektara slobodnog zemljišta i kapital u navodnjavanju samo su neki od ogromnih kapaciteta i potencijala koje Županija ima i koje mora iskoristiti za podizanje poljoprivrede na razinu kakva je nekoć i bila. Dodao je da su detektirani ključni problemi na čijem se rješavanju radi u čemu će pomoći i sredstva iz programa EU.

Potpisivanju Ugovora o poslovnoj suradnji Grada Trilja i Udruge inovatora Hrvatske i predstavljanju 8. Agro Arce nazočili su i načelnik Općine Dugopolje Stanko Balić, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak, direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, predsjednik Društva inovatora DIATUS Split Ante Zekić, sveučilišni profesor i predsjednik Ocjenjivačkog suda Agro Arce Petar Čovo, voditeljica projekta Agro Arce Silvana Svilar, djelatnici gradske uprave Grada Vrlike Nikola Uzun, ravnatelj Osnovne škole Trilj Davor Hrgović i drugi.

Prijave od 01. siječnja 2015.

U svibnju se u Trilju očekuje više od 200 izlagača iz Hrvatske i svijeta, a najavljeno je da će zemlja partner biti Republika Poljska. Organizatori su pozvali inovatore, obrtnike i poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve organizacije koje djeluju u području poljoprivrede i prehrambene industrije na sudjelovanje na sajmu. Prijave za sve zainteresirane izlagače bit će otvorene od 1. siječnja do 1. svibnja 2015. godine. Pored ovog sajamskog dijela, na 8. Agro Arci bit će organiziran niz popratnih programa, među kojima i značajan Hrvatsko-poljski gospodarski forum.


Tagovi

Hektar Agro Arca 2015. Marko Bubaš Ivan Šipić Inovacije u poljoprivredi Inovatori Inovativno gospodarstvo Vojislav Raušević Anđelko Katavić Jozo Sarač RERA SD Istraživanje i razvoj Navodnjavanje Stanko Balić Dinko Bošnjak Ana Barać Petar Č

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]