Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prezentacija vina
  • 20.09.2013. 10:20

Prezentacija vina Belje

Započela je prezentacija najnovijih Agrokorovih investicija

  • 648
  • 47
  • 0

Vino se počinje raditi u vinogradu, pa u vinogradima treba započeti i posjetu Vinima Belje. Vidikovac na Banovom Brdu okružen je milijunima čokota vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na rodne vinograde.

Vila Belje

Do Vidikovca se lako stiže vinskom cestom koja vijuga kroz nasade graševine, chardonnaya, merlota, frankovke, pa sve do nove vinarije smještene u srcu 583 ha beljskih vinograda.

Vlastite farme i oranice, osnova su poljoprivredne proizvodnje u Belju. Prirodne sirovine kontroliranog podrijetla iz vlastitog uzgoja pretaču se u poznate proizvode prehrambene industrije Belja, u što smo se imali prilike i uvjeriti.

Jučer smo posjetili Vilu Belje na Banovom brdu u Baranji, gdje su predstavnici Agrokora najavili svoje najnovije proizvode i investicije u Belju i Vupiku, koje će posjetitelji imati priliku obići danas.

"Iako je berba trebala biti odlična i visokokvalitetna, vrijeme nas je neugodno iznenadilo, kiše su nas požurile, ali vidjet ćete i sami u vinogradu, da će to ipak biti jedna dobra berba. Ovdje smo se okupili kako bi se uvjerili u rezultate prošle, doduše, sušne godine, koja nam je donijela nešto više prirodnog šećera u grožđe, pa smo malo i promijenili smjer graševine na hrvatskom tržištu", rečeno je u uvodnom govoru prezentacije vina. Na prezentaciji su bili i direktori Belja i Vupika, dakle ljudi koji imaju sve informacije o beljskim rezultatima, ali i problemima hrvatske poljoprivrede.

Prezentacija vina

No, što je još važnije, znaju sve i o dobrim rezultatima koji su se postigli tijekom godina, a upravo zato smo se i okupili u Vili Belje. "Osnovni razlog Vašeg dolaska je napredak. Belje je ostvarilo gotovo sve ciljeve koje je Agrokor postavio, a što se tiče prinosa i kvantitete, zadovoljni smo. Financijski prinosi su nam isto važni, i u ratarstvu i proizvodnji stočne hrane, koja je jedan od budućih velikih biznisa Belja, no sve to traži i dodatna ulaganja."

Početak programa za petak, 20.09.2013. predviđen je obilaskom Baranjke, koja ima najveću proizvodnju kulena u Hrvatskoj, a nastavit će se ručnom berbom u vinogradima Vina Belje te obilaskom vinskog kompleksa Vina Belje.

Oko 11:00 h slijedi razgledavanje podruma Vina Belje i degustacija beljskih suhomesnatih proizvoda, a zatim i obilazak lokacije Mitrovac na kojoj se nalazi farma, bioplinsko postrojenje i staklenik.

Nakon obilaska, polazi se u Vukovar, gdje slijedi obilazak pretovarne luke Vupik na Dunavu te površina pod povrćem, a zatim se kreće u berbu s kombajnima u vinogradima Vupika. Oko 16:00 h bit će poslužen kasni ručak u vinogradarskoj kući Goldschmidt.


Tagovi

Vina Belje Agrokor Vupik Baranjka Berba Vinska cesta Prehrambena industrija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."