Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Floraart
  • 30.04.2022. 10:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Približava se 56. Floraart - najveći međunarodni sajam cvijeća u ovom dijelu Europe

U pripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih, predstavit će se i desetak inozemnih izlagača. Što vas sve očekuje na Floraartu, saznajte u nastavku.

Foto: Floraart/Lollipop
  • 295
  • 31
  • 0

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, od 19. do 22. svibnja na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz na već 56. Floraart je besplatan.

U pripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih, očekuje se desetak inozemnih izlagača.

Centralni događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak 19.5. kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20.5. na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Širok asortiman za ljubitelje hortikulture

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

"S obzirom na to da je 20. svibnja svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi, a djeca će moći uživati na radionici crtanja", poručuju organizatori.

Posebna gošća iz Koreje

Također, napominju da će se ekipa iz Dnevne doze biljaka baviti rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu.

Više informacija potražite ovdje

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong - umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.


Tagovi

Floraart Bundek Izložba cvijeća Hortikultura 56. Međunarodna vrtna izložba


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]