Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija i likeri
  • 29.09.2020. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Prijavi se i sudjeluj na 2. Međunarodnom ocjenjivanju rakije i likera

Stručna međunarodna komisija ponovno će ocjenjivati boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija/likera po sustavu bodovanja od 1 do 20. U svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak. 

Foto: Jumpstory
  • 185
  • 88
  • 0

Nakon uspješno odrađenog Međunarodnog ocjenjivanja rakija i likera, koje je po prvi put organizirano prošle godine u sklopu sajma CroAgro u Zagrebu, Gospodarski list zajedno s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu najavljuje novi krug. 

Stručna međunarodna komisija ponovno će ocjenjivati boju, bistroću, tipičnost, miris i okus po sustavu bodovanja od 1 do 20. U svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak. 

Uz medijsku promociju proizvođača, cilj ove manifestacije, naglašavaju, je i kroz edukativna i stručna predavanja ukazati na relativno nisku kulturu pijenja te nedovoljnog poznavanja rakija kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora.

Prošle godine prijavljeno više od 120 rakija i likera

Duga je tradicija u proizvodnji tog pića na ovim prostorima i one su jedan od autohtonih proizvoda koje su proizvodila skoro sva kućanstva, ali najčešće za naturalnu potrošnju i manje za prodaju. Najpoznatije su bile šljivovica i lozovača, ali danas se na tržištu mogu pronaći od skoro svih voćnih vrsta. 

Osim povećanja broja različitih rakija, povećava se i tehničko/tehnološka razina proizvodnje, no i dalje veliki problem predstavlja promocija koja se ne može javno reklamirati, a i kupnja i konzumacija su restriktivni. 

Stoga je i ovo, smatraju, prigoda da se dodatno popularizira i promovira te istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu.

Prošle godine prijavljeno je bilo više od 80 uzoraka u kategoriji rakija te više od 40 uzoraka u kategoriji likera. 4 velika zlata, 10 zlatnih i više od 60 srebrnih diploma, dokaz su kvalitetne proizvodnje u ovoj regiji, a nagrade dodatno dobivaju na značaju kad se uzme u obzir stručna komisija koja se sastojala od najboljih ocjenjivača iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prijavi se

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavu koju možete pronaći ovdje te dostaviti dvije boce rakije/likera (dvije boce zapremnine 1 litre računaju se kao 1 uzorak).

Na svakom uzorku je potrebno napisati:

  • Uzorak za Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera CROAGRO,
  • kategoriju jakog alkoholnog pića,
  • alkoholnu jakost i godinu proizvodnje,
  • ime i prezime proizvođača (ili naziv poduzeća) te vašu adresu.

Participacija za domaće natjecatelje iznosi 150 kuna po uzorku, odnosno 20 eura po uzorku za strane natjecatelje. Participaciju treba uplatiti na IBAN račun: HR1223600001101284610, u opisu plaćanja navedite vaše ime i prezime i/ili naziv firme.

Uzorke je potrebno dostaviti do 1. 11. 2020. godine na adresu Gospodarskog lista (Ulica Majstora Radonje 12, Srednjaci, 10000 Zagreb, 5. kat).


Tagovi

Rakija Liker Ocjenjivanje Promocija Prijava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije