Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skupljanje ambalažnog otpada
  • 24.09.2016. 16:30

Prikupljanje ambalaže SZB u Opuzenu!

Prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju bit će dana 26.09.2016. u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

  • 1.369
  • 139
  • 0

Prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju bit će dana 26.09.2016. (ponedjeljak) u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a, dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Prikuplja se temeljito oprana ambalaža

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koji financiraju ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže.

Osiguran je povrat ambalaže isključivo ovih tvrtki: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

Molimo Vas da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki koje nisu dio projekta, obratite proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Skuplja se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spremnike za otpad od predmetnih materijala (otpadni papir, plastika).

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti: Prateći list za opasan otpad (Obrazac PL-O). Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati: OIB, MBS, MBO, MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce. Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Savjetodavna služba Prikupljanje ambalažnog otpada CIAK


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]