Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nastup na Fruit Logistici
  • 05.02.2015. 12:00

Proizvođači u potrazi za stranim kupcima

Tvrtke iz BiH na sajmu Fruit Logistica pokušat će pronaći nove kupce za svoje proizvode, a sa nekim potencijalnim kupcima sastanci su dogovoreni unaprijed.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 237
  • 9
  • 0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPPO-om (Švicarskim programom za promociju uvoza u EU i Švicarsku) i UNDP - om (Razvojnim programom Ujedinjenih nacija), organizirala je posjet privredne delegacije BiH sajmu Fruit Logistica, koji se održava od 04. do 06. veljače 2015. godine u Berlinu.

Delegaciju Bosne i Hercegovine, osim organizatora, čine i predstavnici kompanija Agroimpex d.o.o. (Banja Luka), PZ Vip Krajina (Gradiška), Smrčak d.o.o. (Zvornik), Šumski plod d.o.o. (Prozor-Rama), Bašo d.o.o. (Velika Kladuša), Herbos Nature d.o.o. (Sarajevo) i Jaffa - Komerc d.o.o. (Mostar).

Predviđeno je da predstavnici bh. kompanija u Berlinu borave od od 03. do 07. veljače 2015. godine, pri čemu će kompanije iz Bosne i Hercegovine imati priliku sudjelovati na seminaru koji SIPPO organizira za izlagače na sajmu Fruit Logistica, kao i posjetiti veletržnicu u Berlinu i razgovarati sa njemačkim veletrgovcima.

Sastanci s potencijalnim kupcima dogovoreni unaprijed

Koristeći usluge konsultanta, za sve članove bh. delegacije su unaprijed dogovoreni sastanci sa potencijalnim kupcima. Pored navedenih aktivnosti, za vrijeme održavanja sajma bh.kompanije će posjetiti i sajamsku halu u kojoj se izlaže oprema za pakiranje i etiketiranje voća i povrća (Fresh Conex).

Predstavnici bh. kompanija ovom posjetom žele približiti svoje proizvode inozemnom tržištu, pronaći nove kupce ali i informirati se o tržišnim trendovima u sektoru. Ovo je izvrsna prilika da proizvođači iz BiH predstave svoje proizvode ali i pokažu da BiH itekako ima potencijala kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, posebice voćarstvo koje dodatno treba razvijati, ali i samoniklo ljekovito bilje, najrazličitije vrste gljiva i šumskih plodova. A iskustva sa prijašnjih sajmova ukazuju na činjenicu da u inozemstvu za takve proizvode postoji veliki interes.

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH, Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Fruit Logistica Potencijalni kupci Agroimpex PZ VIP Krajina Smrčak Šumski plod Jaffa Komerc Herbos Nature Bašo Berlin Veletržnica UNDP SIPPO Etiketiranje voća i povrća