Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicionalna manifestacija
  • 28.05.2015. 12:00

Proljetni sajam u Satnici!

U sklopu Proljetnog sajma u Satnici će se održati Sajam gospodarstvenika i udruga, pripremat će se tradicionalna jela. Posebno se radujemo 7. smotri folklora "Satnica u igri, pjesmi i plesu", a za poljoprivrednike će biti organiziran okrugli stol i predavanje o poljoprivrednoj proizvodnji,

  • 240
  • 17
  • 0

Proljetni sajam je započeo već tradicionalnom manifestacijom Kolo na Ledini u Gašincima koju je organizirao KUD Ledina iz Gašinaca 23. svibnja 2015. To je manifestaciju koja svoje temelje ima na kulturno-povijesnoj baštini i tradiciji sela.

Nekada je ledina bila središnje okupljalište svih događanja u selu. Svake nedjelje poslije svete mise, Gašinčani su se okupljali na ledini uz pjesmu, ples i tamburaše. S vremenom je ta tradicija zaboravljena, ledina je postala dječje nogometno igralište i činilo se da je običaj zabave na ledini samo dio prošlosti. Međutim, prije devet godina, na inicijativu pojedinih mještana i članova KUD-a, ledina je opet dobila svoj zasluženi izgled i status trga. Nogometno igralište je preseljeno, a na ledini je napravljena ljetna pozornica gdje se opet može igrati Kolo na Ledini.

Program je simbolično započeo svetom misom u crkvi Sv. Mateja, a nakon mise, kao u stara vremena, program se preselio na ledinu (ljetnu pozornicu kraj crkve).

Proljetni sajam organizira Općina Satnica Đakovačka, a u sklopu njega će se 29. svibnja održati okrugli stol i predavanje o poljoprivrednoj proizvodnji i obnovljivim izvorima energije, u subotu, 30. svibnja Sajam gospodarstvenika i udruga, u nedjelju, 31. svibnja na izletištu Ciglana pripremat će se tradicionalna jela, a 6. i 7. lipnja 7. smotra folklora Satnica u igri, pjesmi i plesu.


Tagovi

Proljetni sajam Satnica Đakovačka Tradicija KUD Ledina Smotra foklora Satnica u igri Tradicionalna jela Okrugli stol


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.