Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarska izložba
  • 07.09.2015. 08:25

Prva izložba stoke i malih životinja u Ludbregu!

Na izložbi su se predstavili uzgajivači konja, svinja, krava, koza, ovaca, malih životinja, proizvođači poljoprivredne mehanizacije, vinogradarske opreme, opreme i ukrasa za konje te proizvođači stočne hrane.

  • 180
  • 10
  • 0

U Ludbregu je na livadi pored Svetišta Predragocjene Krvi Kristove otvorena prva izložba stoke i malih životinja ludbreškog kraja. Izložbu je u subotu otvorila zamjenica ministra poljoprivrede, Snježana Španjol.

"Najprije čestitam organizatorima na sjajno obavljenom poslu. Mogu vidjeti sve blagodati ovoga kraja, od životinjskog svijeta do proizvoda od meda, vina, kolača. Širi se optimizam pa ću i ja nastaviti u tom tonu. Krajem listopada očekujemo zaštitu varaždinskog zelja na razini Europske unije, a ona znači dodatnu visinu prihoda za naše poljoprivredne proizvođače", poručila je zamjenica ministra. Prva ovakva izložba novost je u programu najveće ludbreške manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje.

Oživljavanje tradicije stočarske izložbe

Predsjednik odbora za organizaciju ovog događaja je Nikola Vidaković, direktor Veterinarske stanice Ludbreg-Nova d.o.o. "Ovom manifestacijom želimo prezentirati i dodatno potaknuti stočarsku proizvodnju našega kraja. Mnogima je dobro poznato da je u bližoj prošlosti u vrijeme Dana ludbreške Svete nedjelje bio održavan stočni sajam koji je puno značio za naš kraj. Zbog oživljavanja te stare dobre tradicije, pokrenuta je inicijativa za održavanje ove izložbe", rekao je Vidaković.

Dani ludbreške Svete nedjelje

Na izložbi su se predstavili uzgajivači konja, svinja, krava, koza, ovaca, malih životinja, proizvođači poljoprivredne mehanizacije, vinogradarske opreme, opreme i ukrasa za konje te proizvođači stočne hrane. Uz predstavljanje uzgajivača stoke izlažu i proizvođači povrća, cvijeća, pčelari, vinari te OPG-ovi ludbreškog kraja.

"Vjerujem da svjedočimo nastanku nove tradicije jer ovo je prva izložba ovakvog tipa i čestitam organizatorima na odvažnosti jer ovakvu izložbu nema ni jedna lokalna jedinica samouprave u Varaždinskoj županiji. Stoga vjerujem kako će ova izložba postati sjajan dodatak najvećoj ludbreškoj manifestaciji, ali i izložba kojom ćemo pomoći izlagačima", kazao je na otvorenju Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije. Posjetiteljima se obratio i gradonačelnik Dubravko Bilić.

Poticaj za još bolju manifestaciju iduće godine

"Ova izložba pokazuje da se radi puno i dobro, a nadam se da će biti poticaj da se radi još i bolje. Moram zahvaliti svima koji su se uključili u organizaciju kako bi ova prva izložba uspjela. Jedino se nismo uspjeli dovoljno dobro potruditi oko vremena. Posebno mi je drago da će naša djeca moći vidjeti uživo od malih životinja do rasnih konja i da će pred početak škole imati jedan sat prirode izvan učionica. Mi u Gradu Ludbregu svjesni smo značaja poljoprivrede, imamo puno planova, radimo na novim projektima i vjerujem da poljoprivreda kao i ova izložba u našem kraju budućnost. Naravno, kao jedinica lokalne samouprave tu smo da pomognemo", zaključio je gradonačelnik Bilić. Inače, izložba je bila jednodnevnog karaktera, a organizatori se nadaju da će već od iduće godine postati višednevna.

Pokrovitelji izložbe su bili Ministarstvo poljoprivrede, Savjetodavna služba, Županijski savez poljoprivrednih udruga Varaždin, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Hrvatska poljoprivredna agencija i Varaždinska županija.


Tagovi

Stočarska izložba Nikola Vidaković Stočni sajam Zaštita varaždinskog zelja Visina prihoda Snježana Španjol Uzgajivači konja Tradicija Dubravko Bilić Alen Kišić Proizvođači mehanizacije


Autor

Ivan Tomašković

Više [+]

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti (smjer novinarstvo). S dvije godine radnog iskustva, trenutno radi na Radio Varaždinu. Održava i predavanja osnovnoškolcima o novinarstvu u sklopu Udruge Uzmi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]