Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Terra
  • 20.01.2022. 10:30
  • Istarska, Pazin

Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva - Agro Terra Istra 2022

Cilj sajma je povezivanje poljoprivrednika s turizmom, trgovinom, ali i poticanje razvoja poljoprivrede i ribarstva te stvaranja novih proizvoda.

Foto: Depositphotos/gsafarek
  • 618
  • 32
  • 0

Prvi međunarodni poljoprivredni sajam – AgroTerra Istra 2022. na proljeće će otvoriti svoja vrata. Održat će se u Pazinu od 22. do 24. travnja u gradskoj sportskoj dvorani i oko nje. 

Osim poljoprivrednog sektora naglasak je i na pčelarstvu jer će ove godine održavanje dugogodišnje tradicije Dani meda u tom gradu izostati.

U prostoru dvorane ima mjesta za 70-ak štandova koji zbog epidemiološke situacije moraju biti razmaknuti. Posjetitelje očekuje široka paleta istarskih proizvoda od vina, rakija, maslinovog ulja, pršuta, sira, tartufa, meda, ali i slastica.

Na otvorenom prostoru predstavit će se poljoprivredna oprema, cvijeće i sadnice te ponuda vrtnih centara, dok je okolica dvorane planirana lokacija za gastronomsku ponudu odnosno okrjepu za posjetitelje sajma, pri čemu će prednost naravno imati ponuda domaćih istarskih jela.

Direktor sajma Marko Londero ističe kako je cilj sajma povezivanje poljoprivrednika s turizmom, trgovinom, ali i poticanje razvoja poljoprivrede i ribarstva te stvaranja novih proizvoda i segmenata u poljoprivredi koji bi omogućili novo zapošljavanje i uvođenje nekih suvremenih promjena nužnih za opstanak grane koja nam svima dostavlja hranu na stol.

Ulaz će biti besplatan, a planirano radno vrijeme je u petak od 12 do 18 sati, subotu od 10 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.

Svi izlagači i posjetitelji će morati poštivati epidemiološke mjere koje tada budu na snazi, napominju organizatori.


Tagovi

Agro Terra Sajam Istra Poljoprivredni sajam Najava


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]